“Eshtë një moment që nuk do ta harroj kurrë”, tha Presidenti i SHBA Joe Biden të dielën për vdekjen e Osama bin Laden, i cili u vra dhjetë vjet më parë në një sulm nga forcat speciale amerikane.

Biden, atëherë Zv.President i Shteteve të Bashkuara gjatë mandatit të Barak Obamës, ishte në “Situata Room”, një dhomë super e sigurt krize në bodrumin e Shtëpisë së Bardhë, më 1 maj 2011 dhe monitoroi drejtpërdrejt operacionin në Abbottabad, Pakistanin verior , gjatë së cilës udhëheqësi u vra kreu i rrjetit al-Kaida.

Forcat amerikane vranë bin Laden në atë qytet pakistanez herët në mëngjes në 2 maj 2011, në një operacion të fshehtë të koduar si “Geronimo”.

Duke kujtuar atë moment të veçantë në karrierën e tij të gjatë politike, Biden vlerësoi në një deklaratë “anëtarët e shërbimit të inteligjencës që e ndoqën atë, vendosmërinë e Presidentit Barak Obama për të marrë vendime dhe talentin dhe guximin e ekipit në terren”.

Pasi forcat speciale amerikane vranë bin Laden në Pakistan, ai u pasua në krye të al-Kaidës nga egjiptiani Ayman al-Zawahiri.