15 KORRIKU – PËRPJEKJA PËR GRUSHT SHTETI DHE FITORJA E KOMBIT

Shkruan: Hamzi Ibraimi 15 korriku i vitit 2016 çdoherë do të mbetet në histori si një vit i zymtë, një natë plotë me dhimbje e...

Nga Ermir Hoxha: A ka patur apo ka Rusia një ofertë për botën?

Për çfarë lufton Rusia, për ç’lloj lavdie? Për cilën lavdi e kërkon Ukrainën? Në fakt e ka lënë të kuptuar qartë: për atë të ish-Bashkimit...

‘Lajmi i fundit’: King Kongu ishte shqiptar dhe ka jetuar në Trojë!

(Ca fjalë rreth shkrimit “Përballë neo-otomanizmit”, i publikuar në portalin Telegrafi, më 6 nëntor 2019) Vitin e kaluar – kryesisht në mediat e Shqipërisë – plasohet...

Soros: E Treta sapo ka filluar…!

Soros është themeluesi i Fondacionit të Shoqërisë së Hapur dhe një avokat i madh i demokracisë liberale. I lindur në një familje hebreje në...

Varfëria kulturore është ajo që rrënon një qytetërim dhe jo ajo materiale

Nga: Alban Gorishti Kudo që të shkosh nëpër “kioskat” virtuale apo reale të vendit tonë dëgjon njerëz që ankohen për gjithfarë lloj uniformash, disa ankohen...

Nga Mentor TAHIRI: Amik Kasoruho, Nyrembergu i munguar, dhuna, Kosova

Nuk ka shumë njerëz si ai. Dikush do të thoshte se ai nuk jeton më dhe se më me vend do të ishte...