Kriza midis Evropës dhe Islamit! Pasojat e ekstremizmit të dhunshëm sekularist dhe fetar

Nga: Floriar Arapi Dita më ditë bota perëndimore po hyn në një situatë (epoke) të re, në të cilën nuk është ndodhur më parë, po...

Për kë thërrasin këto minare?

Nga Hoxhë Alban Gorishti Ebu Hurejra tregon se profeti alejhi selam ka thënë: “Kur të afrohet koha e fundit ëndrra e besimtarit nuk ka për...

Nga Mentor TAHIRI: Partia Demokratike, gjyshi im anti-komunist dhe unë filloristi

Dhjetor 1990 Lajmin për krijimin e Partisë Demokratike e mësova duke dëgjuar lajmet e Radio Zagrebit në mbrëmje. Ishte një natë e ftohtë dhjetori...

20 bilancet dhe mësimet nga kriza 5 ditore mbi “Rrugën e Kombit”

Nga Afrim KRASNIQI –  1. Zhvillimi strategjik: kriza tregoi se nuk ekziston as strategji dhe as vizion për një zhvillim strategjik. Rruga e Kombit nuk...

Nga Musa SABEDINI: Lufta e skajshme e prokurorisë kosovare

Shumë zhurmë u bë për veteranët, qofshin ata të ndershëm, mashtrues apo abuzues me buxhetin e Kosovës. Jam për një hetim profesional të listës...

NGA VANGJEL BUDA: “KTHEHUNI PAKSA TOMORIT”

Me shpresë të Zotit tash do t'i kthehemi Tomorrit. Europianit po i vjen fundi, anglezët ose italianët do të gëzohen. Po ne beratasit? I duhet...