Gjermania jep alarmin: Po rritet varësia e fëmijëve ndaj internetit, më shumë se para...

Rreth 6% e fëmijëve dhe të rinjve në Gjermani janë të varur në mënyrë kronike nga “gaming” dhe mediat sociale, një shifër kjo dy...

Barazia gjinore në legjislacionin Europian

Iliada Kovaçi Që në Marrëveshjen e Themelimit të Komunitetit Ekonomik Evropian (EEC), njohur si Bashkësia Ekonomike Evropiane, krijuar nga Traktati i Romës më 1957, vihej...

Efektet anësore të vaksinës kundër COVID-19

Vaksinat e COVID-19 janë të sigurta, dhe ndihmojnë në mbrojtjen ndaj COVID-19. Nga vaksinimi mund të përjetoni efekte anësore të lehta, që në thelb...

OBSH: Puna në distancë është rrezik për shëndetin fizik dhe mendor

Në raportin e fundit të OBSH-së theksohet se puna e largët fizike e ndiko në shëndetin mendor, dhimbjen e shpinës, izolim social dhe stresin...

Ju rrah zemra shpejt? Si ta ngadalësoni sa hap e mbyll sytë

Ju ndodh shpeshherë që të fitoni sulme të të rrahurave të shpejta të zemrës? Kjo është një gjendje që ju ndodh njëjtë, si meshkujve po...

“Në fast-food vaji ndërrohet vetëm të hënën”/ TRONDIT gazetari: Gjirot ngjishen me çizme

Gazetari Granit Sokolaj nga qendra ALERT ka treguar ditën e sotme disa nga problematikat më të ndjeshme dhe që hasen më shpesh në tregun...