Nga Guatemale në Bullgari, lista e personave të akuzuar nga DASH për korrupsion madhor, në listë Berisha dhe 4 familjarë të tij

berisha-3.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Ambasadorja e SHBA në Tiranë ka bërë publike listën e Departamentit Amerikan të Shtetit për personat të cilët kanë kryer korruspion të rëndësishëm ose ndryshe korrupsion të nivelit të lartë. Këtë listë DASH do e dorëzojë në Kongresin Amerikan.

Ndërsa vihet re se në emrat e listuar të zyrtarëve nëpër shtete të ndryshme të botës, është edhe ai i ish-kryeministrit shqiptar, Sali Berisha i cili para pak kohësh u shpall non-grata nga DASH me akuzën se kishte shpërdoruar detyrën e tij për korrupsion. jo çfarw vihet re është fakti se në listë janë përfshirë edhe familjarë të ish kryeminsitrit.

Veprimet e marra për përfshirje në korrupsion të rëndësishëm, lista e personave të përfshirë ku gjendet edhe ish-kryeministri Berisha dhe familjarët e tij:

1. Ulises Rolando Quintana Maldonado (Paraguaj) -Përcaktim Publik.

2. Mirtha Beatriz Esperanza Fariña Velausteguiz (Paraguaj) -Përcaktim Publik. Mirtha Beatriz Esperanza Fariña Velausteguiz është gruaja e Ulises Rolando Quintana Maldonado.

3. Sali Berisha (Shqipëri) – (1) (B) Përcaktim Publik.

4. Liri Berisha (Shqipëri) – (1) (B) Përcaktim Publik. Liri Berisha është gruaja e Sali Berishës.

5. Shkelzen Berisha (Shqipëri) – (1) (B) Përcaktim Publik. Shkelzen Berisha është djali i Sali Berishës.

6. Argita Berisha Malltezi (Shqipëri) – (1) (B) Përcaktim Publik. Argita Berisha Malltezi është vajza e Sali Berishës.

7. Alexander Manolev (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

8. Nadya Manoleva (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Nadya Manoleva është gruaja e Alexander Manolev.

9. Alexa Manoleva (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Alexa Manoleva është vajza e Aleksandër Manolev.

10. Joana Manoleva (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Joana Manoleva është vajza e Aleksandër Manolev.

11. Dimitar Manolev (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Dimitar Manolev është djali i Aleksandër Manolev.

12. Petar Haralampiev (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

13. Veselka Haralampieva (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Veselka Haralampieva është gruaja e Petar Haralampiev.

14. Pavel Haralampiev (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Pavel Haralampiev është djali i Petar Haralampiev.

15. Krasimir Tomov (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

16. Delyan Slavchev Peevski (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

17. Dimitrov Zhelyazkov (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik.

18. Vania Ilkova Zhelyazkova (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Vania Ilkova Zhelyazkova është vajza e Dimitrov Zhelyazkov.

19. Rosa Ilkova Zhelyazkova (Bullgari) – (1) (B) Përcaktim Publik. Rosa Ilkova Zhelyazkova është vajza e Dimitrov Zhelyazkov.

20. Bernhardt Esau (Namibia) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

21. Swamma Esau (Namibia) – (1) (B) Përcaktimi Publik. Swamma Esau është gruaja e Bernhardt Esau.

22. Filip Esau (Namibi) – (1) (B) Përcaktim Publik. Filipi Esau është i biri i Bernhardt Esaut.

23. Sakeus Shanghala (Namibia) – (1) (B) Përcaktimi Publik.

24. Boris Roberto España Caceres (Guatemala) – (1) (B) Përcaktim Publik.

25. Liliana Maria Umaña Lemus España (Guatemala) – (1) (B) Përcaktim Publik. Liliana Maria Umaña Lemus España është gruaja e Boris Roberto España Caceres.

26. Karol Andrea España Umaña (Guatemala) – (1) (B) Përcaktimi Publik. Karol Andrea España Umaña është vajza e Boris Roberto España Caceres.

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë