Reshjet e borës të shoqëruara me erëra të fuqishme vijojnë me intesitet në Qarkun e Lezhës. Problem përbën aksi Lezhë-Laç dhe Lezhë-Balldre pjesë e superstradës Lezhë-Shkodër. Segmenti i superstradës Lezhë-Milot pothuajëse është i bllokuar nga prezenca e borës dhe e akullit. Shumë automjete jan përplasur por fatmirësisht pa dëme njerzore.

Fshatrat e njësisë Administrative Zejmen të Bashkisë Lezhë jan nën pushtetin e errsirês për shkak të një defekti të linjës që furnizon këtë zonë.

Sektori i Qarkullimit rrugorë dhe specialistët e Krimit Ekonomik e Financuarë pranë DVO Lezhë kan nisur procedimin penal ndaj firmës kontraktore për mirmbajtjen e aksit të superstradës Milot-Lezhë-Shkodër. Procedimi i kësaj firme është bërë me motivacionin për “Shpërdorim detyre”, pasi nuk kan marrë asnjë masë për mirmbajtjen e këtij aksi në ditën e reshheve të borës.

/faxweb