BASHKIA BERAT NË FUSHATË, BUNKERIZON INFORMACIONIN PËR PUBLIKUN

Nga Namir Lapardhaja Vendimi i fundit i Këshillit Bashkiak Berat që është publikuar në faqen "VENDIME.AL" është i datës 12 shkurt 2021. Mungojnë muajt mars dhe...

Rruga drejt ndryshimit!

Nga: Justinian Topulli Në morinë e debateve dhe diskutimeve të shumta maratonë, që kemi bërë këto ditë me mjaft besimtarë, jemi përballur me një konceptim...

Kthimi në realitet!

Nga Hoxhë Alban Gorishti Sa herë që lexojmë një libër apo shfletojmë një revistë ne vetvetiu futemi në botën të cilën na e përcjell ai...

FETVA: A është obligim të Shmanget Mashtrimi dhe Përdorimi i Metodave të Paligjshme në...

PYETJE:Cili është gjykimi juridik islam për blerjen e votave? Cili është gjykimi juridik islam për votuesit që janë betuar mbi Kuran, në shkëmbim të...

A vjen ndryshimi nga përgjakja e Shqipërisë!

Nga: Floriar Arapi Shqiptarët mbas 8 viteve qeverisje të dështuar të Ramës, mbushur me korrupsion, arrogancë, drogë, varfëri, etj., kërkojnë natyrisht që gjërat të ndryshojnë....

Etika e lajmdhënies

Nga: Justinian Topulli Gazetaria, për shkak të përhapjes së madhe që ka sot, mund të quhet me të drejtë si profesioni i shekullit, nëse na...

Mbi Islamofobinë dhe ‘Debatet e Shpifura’: Acta Non Verba (Veprime, e Jo Fjalë)!

Nga: Sali Shasivari I) Mbi Islamofobinë Nuk do të thonim asgjë të re, po qe se konstatojmë se, islamofobia, sikurse në shumë vende tjera të botës,...

Grusht shtet i ri, apo vetëm një përceptim publik!?

Shkruan: Hamzi Ibraimi/Shkupi Para disa ditësh, ushtarë dhe gjeneralë turq në pension në Republikën e Turqisë, dolën me një deklaratë të përbashkët duke mbrojtur marrëveshjen...

Ujgurët në Kinë, mes vuajtjeve dhe padrejtësisë!

Nga: Leons Hasani Ndërkohë që instancat më të larta të Bashkimit Europian vazhdojnë të reagojnë ashpër për sjelljen e qeverisë Kineze ndaj Ujgurëve, ende...

Muslimanët ndërmjet listave, zgjedhjeve dhe anti-islamizmit institucional

Marlind Laçi Duke marrë shkas nga fushata zgjedhore dhe gara për zgjedhjet parlamentare të 25 prillit. Vetëm 16 ditë na ndajnë nga dita e zgjedhjeve për...

TE FUNDIT NGA TV BERATI DHE QARKU BERAT