VIDEO/ Bebe Rexha rindërton shtëpinë e shkatërruar nga tërmeti në Bubq

  Përfundojnë punimet e shtëpisë që këngëtarja me origjinë shqiptare Bebe Rexha kishte marrë përsipër të ndërtonte pas tërmetit të 26 nëntorit. Këtë lajm e dha...

Dokumenti i rrallë: “A duhet ta ndaloj Ismail Qemalin?” Përgjigja për komandantin e Janinës...

Një dokument nga Arkivat Osmane zbulon se shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë më 28 nëntor të 1912-ës u bë me pëlqimin dhe miratimin e...

Berat, kthim në identitet për afreskun e kishës së Shën Triadhës

Në afreskun e kishës së “Shën Triadhës” në Berat, një pasuri e vyer e trashëgimisë kulturore vijon restaurimi. Punonjësit e Drejtorisë Rajonale të Kulturës Kombëtare...

Përfundon restaurimi i dy ikonave të koleksionit “Onufri” në Berat

Në laboratorin e restaurimit të veprave të artit pranë Muzeut të Ikonografisë “Onufri” në Berat ka përfunduar procesi i ndërhyrjes restauruese në dy ikona...

Përfundon restaurimi i dy ikonave të koleksionit “Onufri” në Berat

23 tetor Në laboratorin e restaurimit të veprave të artit pranë Muzeut të Ikonografisë “Onufri” në Berat ka përfunduar procesi i ndërhyrjes restauruese...

Xhamia e ET’HEM BEUT hapet në 2021/ Restaurimi drejt fundit

Xhamia simbol e Tiranës ajo e E’them behut prej dy vitesh i është nënshtruar restaurimit. kupola, punimet me dru po ashtu pikturat murale po...

Ekspozita/ Fotografi të Beratit të 120 viteve më parë, nga objektivi i artistëve vendas...

Berati përherë ka qenë një nga destinacionet më joshëse për fotografët për vetë veçoritë e peizazhit të tij, për bukurinë e qytetit, të arkitekturës...

Kalaja e Beratit, atraksion i përhershëm turistik/ Destinacioni i rreth 17 mijë vizitorëve...

  19 shtator Kalaja e Beratit, një nga monumentet më të mëdha historike të Ballkanit, një fortesë e madhe që sundon mbi lumin Osum tërhoqi...

Kthim në identitet për Teqenë e Helvetive në Berat/ Eugen Kallfani: Del në dritë...

  Tavani i Teqesë së Helvetive në Berat, i cilësuar si një nga thesaret më të çmuara në Europën Juglindore u nxor në dritë pas...

Berat, restaurohet banesa e familjes Goxhomani në lagjen “Mangalem”

Një vëmendje e veçantë po i kushtohet restaurimit të banesave në qytetin e Beratit, ku ditët e fundit shtëpia e familjes Goxhomani në lagjen...

TE FUNDIT NGA TV BERATI DHE QARKU BERAT