KULTURA

23berat5.jpg

Ekspozita/ Fotografi të Beratit të 120 viteve më parë, nga objektivi i artistëve vendas dhe të huaj

Berati përherë ka qenë një nga destinacionet më joshëse për fotografët për vetë veçoritë e peizazhit të tij, për bukurinë e qytetit, të arkitekturës së ansambleve të banesave, objektet e kultit por dhe të natyrës përreth. “Ditët europiane të trashëgimisë… Read More »Ekspozita/ Fotografi të Beratit të 120 viteve më parë, nga objektivi i artistëve vendas dhe të huaj

berat19.jpg

Kalaja e Beratit, atraksion i përhershëm turistik/ Destinacioni i rreth 17 mijë vizitorëve vendas e të huaj në janar-shtator

  19 shtator Kalaja e Beratit, një nga monumentet më të mëdha historike të Ballkanit, një fortesë e madhe që sundon mbi lumin Osum tërhoqi sërish një numër të lartë vizitorësh vendas e të huaj gjatë 2020. Drejtori i Drejtorisë… Read More »Kalaja e Beratit, atraksion i përhershëm turistik/ Destinacioni i rreth 17 mijë vizitorëve vendas e të huaj në janar-shtator

17teqe.jpg

Kthim në identitet për Teqenë e Helvetive në Berat/ Eugen Kallfani: Del në dritë një nga monumentet më të rralla të kultit mysliman

  Tavani i Teqesë së Helvetive në Berat, i cilësuar si një nga thesaret më të çmuara në Europën Juglindore u nxor në dritë pas një pune të kujdesshme nga specialistët e Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore. Drejtori i DRTK,… Read More »Kthim në identitet për Teqenë e Helvetive në Berat/ Eugen Kallfani: Del në dritë një nga monumentet më të rralla të kultit mysliman

117990521_2703030189940576_5467697887329066589_n.jpg

Përfundon restaurimi i ikonës “Shën Nikolla”, një prej objekteve më të rëndësishëm të koleksionit të Muzeut “Onufri”

  17 gusht Pas një pune dy mujore ka përfunduar restaurimi i një prej objekteve më të rëndësishëm të koleksionit të Muzeut të Ikonografisë “Onufri” në Berat,i ikonës “Shën Nikolla me skena nga jeta” e vitit 1591 me autor Onufër… Read More »Përfundon restaurimi i ikonës “Shën Nikolla”, një prej objekteve më të rëndësishëm të koleksionit të Muzeut “Onufri”