Nga Amir B. Ahmeti*: Rikthimi i Trump-it dhe “Caucuses” në Iowa

Mbrëmë në Iowa të ShBA-së filluan votimet e para preliminare për zgjedhjen e delegatëve nga Partia Republikane për zgjedhjet presidenciale të këtij viti, të...

Nga Behauddin Gashi: Kush e ka fajin?

  Të mendosh, të kuptosh dhe të jetosh me bindjen e vërtetuar me vepra se urdhrat e dhëna nga i Madhi Zot, që njeriu të...

Nga Ermir Gjinishi: Një gjuhë unike e fantastike si arabishtja

Arabishtja i përket grupit të gjuhëve semite, pjesë e familjes së gjuhëve afro-aziatike. Gjuhët semite kanë një rol të rëndësishëm në kulturë dhe histori...

Nga Altin Braka: A mishëron neo-tradicionalizmi kalifornian Islamin e Salahudin Ejubit?

Në numrin e saj të radhës, revista “Shenja” botoi një shkrim të Besnik Sinanit me titull “A munden palestinezët t’i çlirojnë izraelitët nga vetja...

Nga Besnik Sinani: Si palestinezët duhet t’i çlirojnë izraelitët nga vetja e tyre

Me rrënjë në lëvizjen reformatore protestante të kalvinizmit në Europën e shek. 16, Zionizmi i Krishterë lëshon rrënjë më tej në periudhën koloniale në...

Nga Redi Shehu: Palestina, hipokrizia e shndërruar në institucion

Nëse ka një arsye të evolucionit nga guri tek raketat palestineze, ai është padyshim Izraeli me mizoritë e tij. Ashtu siç ka ndodhur me...