Në mbledhjen e Kryesisë së Partisë Demokratike, Grida Duma deklaroi se me aktet e dhunës dhe kaosit në protestën para selisë blu, Sali Berisha tregoi se ka mbetur ai i vitit 1997.

 

Sipas saj, më 8 janar, Berisha mund të kishte sakrifikuar jetë njerëzish, ndërsa shtoi se gjakderdhja u evitua vetëm falë ndërhyrjes së policisë.

 

Deklarata e Grida Dumës:

 

Marrja e vendimeve në kohë është më e rëndësishme se vetë vendimi. Ne marrim vendime me vonesë.

 

Pas 9 shtatorit, kur u mor vendimi mbi non gratën,  cdo ditë ju kam thënë e kërkuar të qartësosh njerëzit e demokratët për si dhe pse u mor ky vendim. Nuk do ishim këtu sot nëse do kishim qartësuar njerëzit për 4 muaj dhe do i kishim marrë këto vendime më parë.

 

Berisha u la të forcohej, dhe u forcua sepse nuk vepruam. Por fatmirësisht dhe për shkak të Zotit, e jo të veprimeve tona,  ai në datën 8 janar pas dhunës vandale dhe terrorit, që mund të kishte sakrifikuar jetë njerëzish,  gaboi vetë dhe  i tregoi shqiptarëve që kishte mbetur ai i ‘97, pa asnjë reflektim.

 

Sot mendoj që gjërat duhen thënë hapur. Po, ne jemi kompleksuar!!. Kompleks kudo, veprojmë vonë, marrim vendime vonë, jemi të vonuar të flasim troc me njerëzit, e lëmë kundërshtarin të ecë një hap përpara.

 

Sa i përket godinës,  nuk mundemi ne ta bëjmë betejën për godinën si lufte guerrilie. Asnjë kompleks nuk mund të kesh të kërkosh policinë të veprojë. Si mundet në të pretendojmë që do mbrohet godina e partisë me hekura blinda dhe hunj dhe të kompleksohemi që të veprojnë institucionet. Po duhet të veprojë policia dhe sepse ndërhyri policia u evitua gjakderdhje, tí themi gjërat sic janë. Për pak minuta mund të kishte gjak, dhe gjakun po presin disa dhe ne e dimë mirë.

 

Por institucioni mbrohet me institucion dhe jo trupa njerëzish që bëhen therror. Unë nuk mbroj dot hekurat e blindimit, dhe nëse është cështja për një zyrë të vogël që përdor aty poshtë, cdo democrat të vijë ta ;përdorë si të vetën përditë.

 

Godina e PD duhet të ç’mitizohet. Le të hapet godina dhe për simbolikë  të  mbrohet zyra juaj, si institucioni i kryetarit. Duhet të bëjmë opozitë e politikë, jo guerrilie për të mbrojt godinën. Siç e patë  nuk hyri njeri brenda të  nesërmen kur e kishin të shkatërruar të thyer, as guxuan të  hyjnë  e të merrnin zyrën kur vinin e bënin shoë tek shkallët disa herë.

 

S’mund të na mbajë peng me këto komplekse askush!

 

Pas asaj që ndodhi duhet të shkojmë  në  terren para demokratëve me urgjencë  dhe me nje ofertë të re. Duhen ndryshime të tjera në parti. Nëse është e nevojshme duhen ripozicionuar njerëzit, e kush ka bërë betejë të jetë në krye të punëve dhe të ndjekim vetëm meritën e njerëzve jo më thjeshtë procedurat. Partia s’mund të jetë më me gjuhë monokolor, duhet ti flasë ,  të zhgënjyerve, duhet të bëjë kritike reale me veten dhe ti japë vendin më të sakrifikuarve e ti njohë meritën atyre që i duhen partisë. Thënë kjo na duhet një ofertë e re e madhe dhe me të gjitha ngjyrat pa asnjë kompleks.

 

Ngritja do fillojë  nga këtu, njerëzit nuk kanë  cfarë  na japin më  na i kanë  dhënë  të  gjitha, jemi ne që  duhet të  ofrojmë.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re