Emmy Awards 2021 u kritikua mjaft shumë në rrjete sociale pasi ndjekësit vunë re mungesën e masave të sigurisë kundrejt coronavirusit, veçanërisht maskave.

Ndarja e çmimeve ishte një nga të parat që u kthye në formatin tipik pas më shumë se një viti ceremonish duke përfshirë edhe Oscars e Golden Globes.

Disa nga yjet e pranishëm në anën tjetër u panë në transmetim me maska ose duke respektuar udhëzimet për distancimin shoqëror.

Edhe pse nikoqiri Cedric Entertainer vuri në dukje në transmetim se të gjithë të pranishmit duhej të tregonin dëshmi të vaksinimit si dhe testin negativ për COVID-19, yje si Seth Rogen, dolën të lëkundur nga mungesa e kërkesave.

Por, ai nuk ishte i vetmi.

Pas më shumë se një viti e gjysmë të mandateve dhe udhëzimeve të ndryshme të krijuara për të kufizuar përhapjen e coronavirusit, shumë u dëshpëruan kur panë artistët që nuk përfshinin asnjë nga këto.

Nuk kaloi shumë kohë para se shikuesit bënë reagimet e tyre në Twitter për të kritikuar Emmys për mos praktikimin e asaj që shumë nga të famshmit kishin predikuar për pjesën më të mirë të dy viteve.

“Yjet e Hollywoodit aktualisht janë ulur së bashku pa maskë në një dhomë të mbushur me Emmys… ndërkohë fëmijët e mi plotësisht të vaksinuar detyrohen të mbajnë maska gjatë gjithë ditës në shkollë. Çfarë bote qesharake në të cilën po jetojmë”, ka shkruar një përdorues.

“Të kërkosh fëmijët në shkolla të mbajnë maskat, e jo në Emmys”, tha një tjetër.

A po pretendon Emmy që pandemia ka mbaruar? Asnjë protokoll sigurie nuk duket. Maska, distancimi? Sa njerëz janë në atë dhomë?”, vazhdoi një tjetër.

/faxweb