Dita Botërore kundër HIV/AIDS/ Meta: Me rëndësi mbetet edukimi cilësor i të rinjve

261726544_444399370388637_8726849072436680988_n.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Sot në ditën Botërore kundër HIV/AIDS, presidenti Ilir Meta ka kujtuar jetët e humbura prej saj në vendin tone.

 

Meta thekson se eme rëndësi mbetet edukimi cilësor dhe ndërgjegjësimi, sidomos i të rinjve, për të luftuar paragjykimet dhe diskriminimin, që bëhen pengesë për shërbimet e parandalimit dhe trajtimit

 

“Në Ditën Botërore kundër HIV/AIDS kujtojmë jetët e humbura prej saj në vendin tonë, për të reflektuar mbi nevojën e përmirësimit të vazhdueshëm të kujdesit shëndetësor. Me rëndësi mbetet edukimi cilësor dhe ndërgjegjësimi, sidomos i të rinjve, për të minimizuar jo vetëm përhapjen, por edhe luftuar paragjykimet dhe diskriminimin, që bëhen pengesë për shërbimet e parandalimit dhe trajtimit”, shkruan Meta.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë