Subscribe

Lushnja mirëpriti  grupet artistike të festivalit valles tradicionale në edicionin e 11 të tij duke gjallëruar kështu jetën kulturore të qytetit.

Ky event bashkon mbi 12 grupe folklorike anembanë vendit por edhe grupe nga Kosova. duke përcjellë larminë e valleve sipas krahinave dhe veshjeve tradicionale.

Këtë të premte në natën e dytë, do të performojne grupet nga Kolonja, Kukësi, Fieri, Dibra, Vlora por edhe krahina  te Kosovës.

Festivali Folklorik Tipologjik Kombëtar i Valles Popullore u zhvillua për herë të parë në vitin 2006 në qytetin e Lushnjës dhe mbetet një traditë e bukur e organizimit nga Bashkia Lushnje dhe Ministria e Kulturines per vite me radhë.

Një aktivitet që në kushtet e frymëmarrjes nga Covid-19, merr rëndësi edhe më të madhe për ti dhënë qytetarëve gëzim pas një përiudhe të vështirë.

 

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re