Flamuri kombëtar në institucionin e Presidentit të Republikës ulet në gjysmë shtizë në nderim të të ndjerit Bashkim Fino, Kryeministër i Qeverisë së Pajtimit Kombëtar dhe deputet në disa legjislatura.

Në të gjitha institucionet shqiptare, sot flamuri është ulur në gjysmë shtizë, teksa qeveria e shpalli 29 marsin ditë zie kombëtare.

Bashkim Fino u nda nga jeta në moshën 58-vjeçare për shkak të COVID-19.