Harta e re Gjyqësore, Olsian Çela ngre alarmin: Vakancat do të shtohen, prurjet e reja janë çelsi i zgjidhjes

Olsian-Ceka.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Fjala e Olsian Çelës:

Presim   përmirësimin e marrëdhënieve midis KLP dhe prokurorit të përgjithshëm. Përsa i përket një balancimi të dreejtë midis komptetencave institutionale. Të përmirësojmë marrëdhënien tonë me KLP.

Brenda atryre kufijve që janë kompetencat e prokurorit të përgjithshëm, ne jemi munduar të mbajmë hetimin e mëtejshëm të këtyre të dhënave.

Në fakt ne patëm një takim që ia bëmë me dije dhe mediave. Urgjenca e ndërmarrjes së veprimeve konkrete për një hartë të re gjyqësore. Kryetarja e KLGj më njohu me këtë hartë. I përgjigjet nevojave që ka sistemi. Të mos harrojmë që vakancat do vazhdojnë të shtohen dhe masat që duhet të marrim do të jenë drastike. Vlerësoj se është e domosdoshme që viti i tretë i magjistraturës të kthehet si stazh.

Kjo mungesë poi  afrohet prokurorive të mnëdha, që do sjellë pasoja më të mëdha për vendin. Prurjet e reja janë çëlsi. Kemi kërkuar deri më tani nga Ministria inspektimin e 6 prokurorëve.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë