30 ankesa dhe 14 arrestime ne 24 orë për dhunë në familje. Policia greke ka njoftuar publikisht se po heton çdo ankesë dhe menaxhon çdo rast të dhunës në familje.

Në 24 orët e fundit, Shërbimet e Policisë Greke trajtuan një total prej 30 ankesash për incidente të dhunës në familje në të gjithë vendin.

Në këtë kontekst, policët e Shërbimeve kompetente u përgjigjën menjëherë dhe arrestuan gjithsej 14 persona për, ndër të tjera, shkelje të legjislacionit për dhunën në familje…

Vihet re se dhuna në familje është një krim që ndiqet dhe dënohet me dispozitat e Ligjit 3500/2006.

Policia Helene heton çdo ankesë dhe menaxhon çdo rast të dhunës në familje dhe informon autoritetet kompetente gjyqësore, ndërsa u jep udhëzime dhe informacion viktimave, në kërkim të strukturave të strehimit, kujdes mjekësor, mbështetje psikosociale dhe ligjore.

(E.H/Faxweb.al)

/faxweb