Kryesia e PD thirrur nga Lulzim Basha ka nisur mbledhjen ne seline blu.

Po keshtu nje tjeter pike ne rendin e mbledhjes se Kryesise qe po zhvillohet aktualisht është parashtrimi i një rezolute per qendrimin e Këshillit Kombetar për çështje si: kursi i ndjekur nga PD per vlerat properendimore, pro Nato dhe pro ShBA si dhe qendrimi ndaj disa anetareve te Kryesise per shkeljen e statutit.

Keshilli Kombetar i PD duhet te marre disa masa disiplinore ndaj shkelesve te statutit, sipas tagrit qe ka ky organ.

Po ashtu ne perfundim te mbledhjes Kryesia e PD pritet te mbaje nje qendrim politik mbi Kuvendin e zhvilluar nga Berisha.

Në rendin e mbledhjes se Kryesise do te jete marrja e masave qe jane ne tagrin e Kryesise, psh, shkarkimini i 11 kryetareve te degeve qe refuzuan te zbatojne vendimin e Kryesise per thirrjen e Kuvendit Kombetar ne date 18 dhjetor.

Mbledhja urgjente e Bashes me Kryesine u be fill pas mbledhjes se Kuvendit nga Berisha qe ndryshoi statutin, shkarkoi vete Bashen dhe thirri referendum ne 18 dhjetor per miratimin e vendimit te Kuvendit per shkarkimin e kryedemokratit.

https://berati.tv/wp-content/uploads/2023/02/makina-me-qera.png