LAJM I FUNDIT/ HEC-et në Valbonë, kompania “Toka” kërkon pezullimin e punimeve

valbona-16.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

HEC-et në Valbonë, kompania “Toka” kërkon pezullimin e punimeve.

HEC-et mbi Valbonë, kërkohet të zbatohet vendimi i Gjykatës.

Njoftimi i plotë nga kompania “Toka”:

Sot vizituam zyrën përmbarimore publike në Tropojë, për të dorëzuar kërkesën tonë për të ekzekutuar vendimin e gjykatës së lartë të 21 korrikut 2021 që dy projektet hidroenergjetike Dragobia Energy në lumin Valbona të ndërpresin çdo ndërtim dhe funksionim.

Herën e parë që shkuam (rreth mesditës) ai ishte “jashtë”.

Kur u kthyem në orën 14:00, gjetëm përmbaruesin gjyqësor Eduart Mrishaj, por ai refuzoi të pranojë kërkesën për zbatimin e vendimit të gjykatës.

Pse?

Pas minutave të gjata të leximit të vendimit të gjykatës, Përmbaruesi Mrishaj i tha presidentes së TOKA Catherine Bohne “Unë e bëra këtë punë herën e fundit dhe njerëzit thanë gjëra të këqija për mua në media. Nuk është e drejtë. Gjithashtu, që herën e fundit, jam martuar me dikë që lidhet me njerëzit që ndërtojnë hidrocentralin. Kështu që unë nuk do të pranoj të zbatoj vendimin e gjykatës. “

TOKA pyeti përmbaruesin Mrishaj nëse ai do ta paraqiste me shkrim refuzimin e tij për të ekzekutuar.

Jo. Ai tha. Vetëm nëse më pyet shefi i përmbaruesve, unë do t’i përgjigjem.

TOKA pyeti se çfarë hapash ligjorë mund të ndërmarrim më pas.

Mrishaj tha se ai këshilloi kontraktimin e një përmbaruesi privat.

TOKA tha se ne nuk do të ishim të gatshëm të kontraktonim një përmbarues privat, që sistemi shtetëror duhet të funksionojë.

Mrishaj këshilloi paraqitjen e kërkesës për ekzekutim në Tiranë. “Ju shkoni atje gjatë gjithë kohës,” tha ai, “Nuk duhet të jetë problem për ju. Dhe të gjithë njerëzit kryesorë të përfshirë kanë zyra atje. “

Në fund, u bë e qartë se nuk kishte asnjë mënyrë për të detyruar fizikisht një njeri të bëjë punën e tij.

A është kjo qasje në drejtësi në Shqipëri sot? Që autoritetet vendore të zgjedhin dhe të zgjedhin mënyrën e administrimit të detyrave të tyre? Se vendimet e gjykatave të larta nuk mund të zbatohen, për shkak të korrupsionit rajonal (dhe po, dembelizmi dhe arroganca JAN a një formë korrupsioni).

Nesër ne do të paraqesim kërkesën tonë për të ekzekutuar përmes postës së regjistruar dhe do të përfshijmë zyrat e larta të kreut të Përmbaruesve dhe Ministrisë së Drejtësisë. Burrat e vegjël si Mrishaj mund të ndiejnë se janë të përjashtua

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë