Departamenti Amerikan i Shtetit ka marrë vendimin për të shpallur “non grata” pesë zyrtarë dhe ish zyrtarë të lartë në Bullgari.

Ata janë Alexander Manolev, Petar Haralampiev, Krasimir Tomov, Delyan Slavchev Peevski, si dhe Ilko Dimitrov Zhelyazkov.

Bazë e këtij vendimi, sipas DASH janë informacionet e besueshme për përfshirjen e tyre në korrupsion.

Në deklaratën zyrtare, nënvizohet se SHBA është e vendosur për të mbështetur shtetin e së drejtës si dhe forcimin e institucioneve demokratike.”

Për t’ju bashkuar faqes sone në Facebook, klikoni like

loading…

/faxweb