Mbyllen tri shkolla te mesme ne Pogradec, dy prej te cila ne qytet dhe nje tjeter ne Bucimas.Lajmi eshte bere i ditur zyrtarisht nga drejtoria e arsimit parashkollore te qarkut te Korces. Sipas burimit te Vizion Plus, mbyllja ka ardhur per shkak te rasteve me Covid tek nxenesit ne shkollen e mesme te fshatit Bucimas, por dhe ne shkolla te tjera te kesaj Bashkie. Duke e detyruar keshtu drejtorine rajonale te vendos mbylljen e ketyre shkollave deri ne nje urdher te dyte. Gjate ketyre diteve te tri keto shkolla do ju nenshtrohen dezifektimit nga ana e njesise vendore te kujdesit shendetesor. Nga ana e drejtorise arsimore ju kerkohet nxenesve te bejne kujdes pasi rastet po shtohen se tepermi tek moshat nga 16 deri ne 25 vjec, raste qe jane shoqeruar me gjendje te rende shendetesore.Zyrtarisht u tha se mesimi në të tri keto shkolla do të bëhet online.