PD i ka dërguar një shkresë Kuvendit, ku e vë në dijeni për ndryshimet në grupin parlamentar, përfshirë përjashtimet e Berishistëve.

Mes deputetëve të përjashtuar janë Flamur Noka, Luan Baçi, Edmond Spaho dhe Albana Vokshi.

Në shkresën e çuar nga PD, Kuvendi njoftohet dhe mbi ndryshimin e kreut të grupit parlamentar, nga Alfred Rushaj te Enkelejd Alibeaj.

Gjithashtu janë propozuar disa ndrshime në Komisionet e Përhershme parlamentare që janë:

-Grida Duma si kryetare Komisioni në Komisionin për Punën, Cështjet Sociale dhe Shëndetësinë.

-Flutura Acka si kryetare për Komisionin për Edukimin dheMjetet e Informimit Publik.

-Dhurata Cupi si zv.kryetare e Komisionit për Komisionin për Cështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut.

PD njofton Kuvendin se në përbërjen e Byrosë së Kuvendit janë miratuar këto ndryshime:

-Sekretariati për Buxhetin. Propozohet si sekretar Xhelal Mziu duke liruar nga detyra Belind Këllicin.

-Sekretariati për Procedurat, Votimet dhe Etikën. Propozohet si anëtar Bledion Nallbati duke liruar nga detyra Flutura Açkën.

-Sekretariati për Statusin e Deputetit. Propozohet si sekretar Dashnor Sula duke liruar nga kjo detyrë Grida Dumën.

-Sekretariati për Kërkimin Parlamentar, Bibliotekën dhe Botimet. Propozohet si anëtare Lindita Metaliaj duke liruar nga kjo detyrë Dhurata Cupin.

Ndërsa në përbërjen e Këshillave të përhershëm bëhen këto ndryshime:

-Në këshillin e Legjislacionit propozohet si anëtar i përhershëm Dhurata Cupi duke liruar nga detyra Oerd Bylykbashin, i cili propozohet si anëtar zëvendësues.

-Në këshillin për Rregulloren, Mandatet dhe Imunitetin, propozohet si anëtar i përhershëm Ervin Salianji duke liruar nga kjo detyrë Oerd Bylykbashin.

/faxweb

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re