Opozita reagoi pas deklaratave të Artan Lames, duke rikonfirmuar qendrimin per anulimin e ligjit te pronave.

Partia demokratike është e vendosur që të vijoje me kthimin e tokave si dhe kompensimin financiar.

 

 JORIDA TABAKU 

 

Sot qeveria foli per ligjin e pronave I cili njihet si me fatkeqi ne 30 vite dhe I ka bere pronareve te njejtin dem si regjimi komunist. Ne programin e pd thuhet se ligji I pronave do te anullohet se bashku me 10 ligje qe cenojne te drejten e pronave. Ne do te kthejme ne ligj konceptin e njohjes se prones, zyrat e kadastres jane kthyer ne zyra grabitqare per pronat, sot pronat jane kthyer ne placke elektoraleNe do te vendosim 3 elemente; kthimi I pronave dhe njohja e tyre aty ku jane bosh, kthimi fizik I prones dhe kompesimi financiar