Vetëm pak ditë para zgjedhjeve të 25-Prillit, Presidenti Meta u përfshi në një përplasje edhe me vetë ambasadoren e SHBA-ve, duke përfunduar në hedhjen e një sërë akuzave për këtë të fundit. Ngjarja ndodhi në një transmetim direkt teksa presidenti i Republikës po jepte një intervistë.

 

I ftuar në Spotlight nga Alban Dudushi, në Vizion Plus, gazetari Bledian Koka, i gjendur përballë presidentit, në momentin e përplasjes ka përshkruar edhe një herë situatën e krijuar dhe kushtet që çuan deri në shpërthimin e presidentit Meta.

 

“Mesazhi i presidentit të Republikës është bërë atë ditë paradite, në Fier. Dhe ndërkohë, reagimi i ambasadores vjen në kohë kur presidenti po jepte një intervistë për mediat. Dhe u duk si një diktim i atypëratyshëm, ose presidenti e interpretoi si një diktim të vullnetit. Fakti që mesazhi erdhi në celularin e tij personal, drejtpërdrejt nga ambasadorja amerikane, presidenti i Republikës e mori këtë si një provokim krejt të panevojshëm. Dhe kjo e acaroi presidentin e Republikës dhe ky ishte gjithë rezultati që ne pamë. Pra, ka patur një akt, pa ka patur një kundërveprim.”