Më datë 28 Janar të këtij viti, shkrimtari i shquar Ismail Kadare mbush 85 vjeç.

Ismail Kadare është poet e prozator dhe një nga përfaqësuesit më të shquar të letërsisë shqiptare. Ai është një ndër personalitet qendrore të cultures shqiptare të gjysmës së dytë të shek. XX.

E ftuar në Spotlight nga Alban Dudushi, në Vizion Plus, studiuesja e njohur Persida Asllani u shpreh se nuk sheh të ketë njerëz të aftë që të mund të hedhin poshtë estetikën e Kadaresë.

“Nëse një artist do ta përdorësh politikisht dhe do ta hedhësh në një arenë që tejkalon artin dhe debatin, atëherë ajo figure ngjyresat e ligjërimit politik dhe të perceptimeve, humoreve, dëshirave të natyrës politike. Por, nuk shoh tek detraktorët e Kadaresë, njerëz të aftë të hedhin poshtë estetikën e veprës së vet…”

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re