Pas shumë vitesh, rikthehen kërkimet arkeologjike në parkun Antigone në Gjirokastër.

 

Gërmimet po kryhen nga një grup arekologkësh shqiptarë dhe italinë, nën drejtimin e profesorit të universitetit italian të Maceratas, Roberto Perna.

 

Zbulimet synojnë të çojnë drejt një tjetër këndvështrimi mbi të kaluarën antike të luginës se Drinos .

 

Po ashtu objkektiv për arekologët mbetet dhe zbulimi i anfiteatrit në Antigone si dhe hartimi i një  plan menaxhimi për këtë park.