Shba ka dhene nje mesazh te qarte per politiken shqiptare.

24 ore para dergimit ne KQZ te listave te kandidateve, Yuri Kim nepermjet nje postimi ne twitter paralajmeron lideret e partive qe te bejne me kujdes me perzgjedhjen e kandidateve.

Ambasadorja e ShBA shkruan se eshte jetike pastertia e figures se kandidateve, dhe kjo eshte kerkese jo vetem e nderkombetareve por e gjithe popullit shqiptar te cilet nuk mund ta shohin më të ardhmen e vendit ne nje vend ku ka korrupsion dhe jo transparence.

Kim shkruan se shpreson shume qe lideret politik ta kene kuptuar qarte mesazhin e ShBA se sa e rendesishme eshte per ta lista e kandidateve per deputet e se pas publikimit te tyre do ti kerkoje KQZ verifikim te hollesishem.