Babi i gjyqtares Enkeleida Hoxha, Bejlul Hoxha në një prononcim për mediat deklaroi se vajza e tij është viktimë e politikës.

Ai tha se duhet të hetohen ato çka bëhen nëpër burgje dhe mos të mbulohen vendimet e tyre.

“Shkaktoi dy vdekje në Durrës dhe në Vlorë. Kush i dha paratë?

Pse e lanë deri në atë shkallë. Admir Tafili u hoq nga Peqini dhe u çua në Laç dhe më pas në shtëpi.

Aty la të vdekur dy persona. Vajza ime është nga më punëtoret, më e përkushtuar. I ka lënë dy fëmijë në shtëpi që nuk e kanë parë në mëngjesi kur zgjohen apo kur erdhi nga puna pasdite. Kështu është situata e saj.

Është presion. Është viktimë nga politika. Si ka mundësi që ti kryeministër betohesh me një gjyqtar?

Ose ta lësh në klasë duke mos marrë venttingu, ç’të duhet ty me këto? Ajo e la në burg djalin e deputetes që i takonte.

Po ty s’të takon? Si ka mundësi që të thuash ti që; do i gatisim këtu? Shoqja e saj është këshilltare në Gjykatën e Lartë, tjetra vajti anëtare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Urdhëro se kush i ka bërë skenat dhe kush i ka filmuar. Unë ju them kështu ju vëllezër e motra, hyni në problemin e burgjeve në qeliza, do shihni se çfarë është bërë atje.

Me një anë thonë se nuk e ka bërë. Po si ka mundësi që ai vendim nuk analizohet. Hyni me themel një 30-mujorsh tek Burgjet. Mos t’i hedh lavando inspektorit të lartë të drejtësisë”, tha ai.