Regjisori i Komedisë “Prefekti”, Spiro Duni ka reaguar lidhur me debatet e ndodhura së fundmi sa i përket vënies në skenë të kësaj shfaqje.

Duni ka thënë se arsyeja përse kërkonte të vinte në skenë këtë shfaqje është për faktin se kërkonte ta ridimensiononte figurën e prefektit të Tiranës, Qazim Mulletin për të cilin thotë se ishte dakord me disa prej veprimeve të tij anti-komuniste, pavarësisht mënyrës sesi e shfaqte.

Regjisori i Komedisë “Prefekti”, Spiro Duni:

Si fillim do bëj një sqarim. Kam nja 600 apo 700 telefona. I thoni që ka 5 Spiro Duni në Dhërmi. Sa për humor të zi kur varrosa xhaxhain tim para disa vitesh i pari që pashë në varrim ishte Spiro Duni.

Nuk më pëlqeu ky montazh nëse duhet të flasim sic duhet. Ky ngacmim nuk është as I Ramës dhe as Braces e Veliajt. Unë kam thënë se arsyeja që doja ta sillja në skenë këtë vepër është pr ta ridimensionuar për të marrë më të mirën e tij. Unë issha dakord me disa prej veprimeve të tij sepse e shtynte armiqësia me Bolshevizmin që kishte rreth 25 vite në Europë. Dhe kwtw ai e tregonte me mwnyrwn e tij që mund të ketw ngjarw me fashizmin.

/faxweb