Singapori ka të ngjarë të lehtësojë kufizimet në mes të qershorit pasi parashikon se mund ta kontrollojë një shpërthim të ri të shtyrë nga variantet e COVID-19 në qarkullim dhe do të fillojë vaksinimin masiv të nxenesve muajin tjetër, pasi po mundohet të jetë i pari në rajon që do të dalë nga pandemia dhe që do ta bëjë rihapjen në botë.

Kryeministri Lee Hsien Loong ka thënë se nëse numri i rasteve të komunitetit bie më tej, autoritetet duhet të jenë në gjendje të lehtësojnë bordurat që ishin vendosur për katër javë pas 13 qershorit. Rezervimet për studentët për të bërë fotografitë e tyre do të hapen më 1 qershor me përparësia e dhënë për ata që japin provime kombëtare, dhe inokulimi për të rriturit e rinj të moshës 39 vjeç dhe më të rinj do të bëhet pas kësaj rreth mesit të qershorit.

Duke përjashtuar një tjetër super-përhapje ose një grupim të madh, ne duhet të jemi në rrugën e duhur për ta vënë nën kontroll këtë shpërthim, “tha Lee në një fjalim kombëtar.” Ne do ta dimë me siguri në një javë apo më shumë. ” Në fjalimin e tij, Lee theksoi gjithashtu rëndësinë e testimit, gjurmimit të kontaktit dhe vaksinimit.

Lee tha se synimi i vendit është që të vaksinohen dy të tretat e banorëve të tij me të paktën dozën e parë dhe duhet të jetë në gjendje ta bëjë këtë deri në fillim të korrikut, me kusht që furnizimet të vijnë siç është planifikuar.

Ai shënoi se do të ketë shpërndarje më të shpejtë të vaksinave gjatë dy muajve të ardhshëm, duke lejuar vendin të shpejtojë më tej inokulimin. Singapori më herët tha se do të zgjasë kohën midis dozave të vaksinimit në gjashtë deri në tetë javë, në një përpjekje për të shtrirë furnizimin e kufizuar.

“Gjithkush që ka të drejtë për një vaksinim dhe dëshiron një të tillë duhet të jetë në gjendje të marrë të paktën dozën e tij të parë deri në Ditën Kombëtare, e cila bie më 9 gusht”, tha Lee.

Fjalimi i Lee vjen ndërsa Singapori përpiqet të shuajë një ringjallje të infeksioneve ndërsa synon të rritë vaksinat në mënyrë që të jetë në gjendje të rihap ekonominë. Vendi kishte kërkuar mënyra të ndryshme për të rimarrë një farë normaliteti.

Rritja e ndjeshme e rasteve, duke përfshirë disa nga një variant më ngjitës i virusit të identifikuar për herë të parë në Indi, bëri që autoritetet të vendosin përsëri disa kushte të ngjashme me bllokimin për një muaj nga 16 maji. Masat përfshijnë ndalimin e ngrënies, kthimin në punë -nga shtëpia dhe kufizimi i madhësive të grupeve në natyrë në maksimum vetëm dy persona.

Vendi raportoi 16 raste të reja Covid-19 në komunitet të hënën, me shumicën e tyre të lidhur me infeksionet e mëparshme.

loading…

/faxweb