Ambasadori i BE në Tiranë, Luigi Soreca, përshëndet certifikimin e 28 kandidatëve për Byronë Kombëtare të hetimit.

Në mesazhin e tij, kryediplomati i BE thekson se tani është e rëndësishme të nisë një thirrje e dytë për hetues të BKH.

Mes të tjerash, ambasadori Soreca shkruan se BE vazhdon të mbështesë SPAK.

Postimi i plotë:

Ne mirëpresim përfundimin e procesit të verifikimit për kandidatët e parë për hetuesit të BKH. Urime grave dhe burrave që e përfunduan me sukses!

Tani do të fillojnë trajnim të specializuar.

E rëndësishme është të filloni një thirrje të dytë për hetues. BE vazhdon të mbështesë SPAK.

We welcome the conclusion of the verification process for the first candidates forNBI investigators. Congratulations to the women and men who successfully completed it!They will now start specialised training.Important to launch a second call ASAP. EUcontinues to support SPAK

— Luigi Soreca (@LSorecaEU) April 2, 2021