Ish-ministri i Shëndetësisë, Tritan Shehu ka rikujtuar edhe një her interpelancën për strategjinë e vaksinimit kundër Covid në vend.

Shehu disa nga pikat më të domosdoshme drejtuar Ministrisë së Shëndetësisë, që sipas tij i shërbejnë kësaj strategjie, ndërsa thekson se është depozituar më datë 19 shtator.

Postimi i plote:

Interpelanca e kerkuar nga une dhe depozituar me date 19 shtator, ndaj Ministrise se Shendetesise per strategjine e vaksinimit Covid ne vendin tone, bazuar ne keto ceshtje:

1-Per domosdoshmerine e vaksinimit Covid te popullesise, duke percaktuar edhe llojet e vaksinave, qe do te perdoren sipas grup moshave e individualiteteve te qytetareve.2-Per domosdoshmerine e deklarimit te nje afati final per perfundimin e vaksinimit masiv per imunizimin e te pakten 85% te popullesise.3-Per domosdoshmerine e nderprerjes se perdorimit te cdo vaksine te pa certifikuar nga EMA dhe vazhdimin e procesit vetem me te tilla.4-Per nevojen e rivaksinimit te te gjithe atyre qe u jane aplikuar vaksina te pa certifikuara e te pa efekeshme, si ato kineze e ruse.5-Per domosdoshmerine e aplikimit te dozes se trete te vaksinave.6-Per uljen e moshes se vaksinimit se pari ne 12 vjec.7-Per strategjine e perdorimit te “Green Pass” Covid per vaksinat, me efekte kjo brenda e jashte vendit dhe per politiket e tjera ne stimulim te vaksinimit.8-Per domosdoshmerine e permiresimit te sistemit paresor, spitalor, mbrojtjes se personelit shendetesor ne muajt qe vijne, per te perballuar perkeqesimin e gjendjes.9-Per politikat e aplikimit te testimeve ndaj Covid prej Qeverise.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re