albanologu

rugova.jpg

A vjen emri Tropojë nga sllavishtja? Albanologu Rugova nuk e mohon si tezë: I kemi ruajtur ndër shekuj traditat dhe zakonet pavarësisht pushtuesve

Antropologu dhe albanologu Muhamet Rugova, i ftuar në emisionin “Identitet” në televizionin FaxNews, ku si temë diskutimi është origjina e fjalës Tropojë, nuk e mohoi origjinën e mundshme sllave të kësaj fjale. Rrugova shprehet se pushtuesit gjenocidalë sllavë, kanë pasur… Read More »A vjen emri Tropojë nga sllavishtja? Albanologu Rugova nuk e mohon si tezë: I kemi ruajtur ndër shekuj traditat dhe zakonet pavarësisht pushtuesve