Një grua me ngjyrë është gjobitur me 385 dollarë për bisedim me zë shumë të lartë në telefon pasi fqinji i saj i ri thirri policinë.

Diamond Robinson-it iu vendos masa e majme administrative nga një oficer policie në Eastpointe, Michigan, sepse ishte bërë një ‘shqetësim publik’. Gjoba erdhi pasi ajo bëri një telefonatë në rrugë, jashtë shtëpisë së saj dhe iu afrua një fqinji i cili i kërkoi asaj që ‘mbyllte telefoni ose të fliste me zë më të ulët.

Për siguri, Robinson filmoi takimin me policinë në telefonin e saj dhe postoi pamjet në Facebook Live. Në video, Robinson tha: ‘Unë nuk po bëj asgjë. Jam në telefon duke ecur lart e poshtë në bllokun për të cilin paguaj taksat. Jam konfuze.’

Një oficer tha se ai po i shkruante asaj një biletë për ‘të qenët një shqetësim publik’ ndaj të cilit Robinson u përgjigj ‘Jo, nuk po e pranoj. Videoja tregonte oficerin që vendoste gjobën në kutinë postare të Robinson.

Ajo shtoi: Po marr një gjobw për shqetësim publik sepse po flas shumë me zë të lartë në telefon?’ Robinson gjithashtu i se beson se ishte raportuar nga fqinji i saj i bardhë sepse ajo është e zezë dhe tha se do ta luftonte gjobën në gjykatë.

Në një njoftim për shtyp Departamenti i Policisë Eastpointe tha se oficerët mbërritën në lagje pasi morën një ankesë për zhurmën. Policia tha që ata i thanë Robinson pse u thirrën, por ‘ajo refuzoi të merrte pjesë në hetim’.

Departamenti tha: ‘Bazuar në përgjigjet e zonjës Robinson, oficerët besuan se sjellja e çrregullt do të vazhdonte kur ata të largoheshin.

‘Oficerët vendosën të përdorin zgjidhjen më pak ndërhyrëse për situatën duke lëshuar një citim të kundërvajtjes civile në vend të shkeljeve të shkeljeve dhe / ose arrestimit.’ Policia nuk e identifikoi telefonuesin, i cili duke folur në mënyrë anonime për Fox 2 tha se gjoba ‘flet vetë’.

loading…

/faxweb