Kordinatori Azay Guliyev ka folur ditën e somte për zgjedhjet në Shqipëri duke theksuar si dy problematikat kryesore të këtyre zgjedhjeve ishin rrjedhja e tëq dhënave të 900 mijë shqiptarëve dhe vrasje në Elbasan.

Faleminderit shumë. Mirëdita të gjithë. Kordinatori i vëzhguesve. Do të më pëtlqentë t’iu falenderoj për mikpritjen. Në emër të delegacionit tonqë që ka drejtuarvëzhgimin, por që nuk është st këtu me ne. E kemi marrë seriozisht ftesën, dhe kemi punësuar vëzhdues aq sa kemi mundur. Pandemia ka sjellë shumë sfida. Në këtë kuptim, pavarësisht Covid njerëzit në Shqipëri nuk u penguan që të merrnin pjesë në zgjedhje. Ndryshimet në kodin zgjedhor të vitit të kaluar. Votuesit e së dielës kanë zgjedhur kandidatët. Marrëvesja e vitit të shkuar përfshiu përdorimin për herë të parë votimin elektronik. Duhet të presim rezultatin. Për herë të parë u vendos dhe identifikimi elektronik në të gjitha qendrat e votimit.

Kjo ka ndihmuar në pengimin e votimit familjar. Votimi disa herë është shmangur këtë herë. Do t’i inkurajoj të gjithë të përfshirët të vetëpërmbahen. KQZ ka operuar me transparencë. Të gjita subjektet zgjedhore garuan lirshëm pavarësisht Covid-19. Dyshimet për blerje votash.

Presion i pretenduar mbi nëpunësit civil që mbetet shqetësim. Gjatë fushatës doli një databazë që përmbate të dhënat për mbi 900 mijë shtetas qytetarë. Prmbante dhe pëlqimet politike, dhe ky informacion rrodhi dhenë publik. Kjo ëstë shkelje e rëndë për privatësinë. Në fund më lejoni të dënoj me termat më të fortë incidentat e dhunshme që paraprinë të dielën që sollën vrasjen e një personi dhe plagosën disa të tjerë. Këto incidente duhet të hetohen si duhet. Nxitja e dhunës nuk duhet të tolerohet dhe do të dënohet. Ne jemi të gatshëm për bashkëpunim të ngushte me qeverinë që do dalë nga këto zgjedhje.

Për t’ju bashkuar faqes sone në Facebook, klikoni like

loading…

/faxweb