Home TE TJERA STILJETE 10 Gjëra të Vogla që Dëmtojnë edhe Lidhjet më të Forta, dhe si t’i Rregulloni Ato

10 Gjëra të Vogla që Dëmtojnë edhe Lidhjet më të Forta, dhe si t’i Rregulloni Ato

0
10 Gjëra të Vogla që Dëmtojnë edhe Lidhjet më të Forta, dhe si t’i Rregulloni Ato

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Shumë njerëz ende besojnë se një marrëdhënie është diçka që thjesht na ndodh.

Një sondazh tregoi se shumica e njerëzve mendojnë se shpirti binjak ekziston. Sidoqoftë, arritja e dashurisë afatgjatë nuk është zakonisht e lehtë, edhe kur takojmë personin e duhur.

Por dashuria është ajo që na duhet të gjithëve dhe ne vendosëm të shohim disa sjellje të zakonshme që mund të shkatërrojnë marrëdhënien, dhe sjellja e tyre në vetëdijen tuaj mund ta kufizojë efektin e tyre.

Ju gjithmonë krahasoni partnerin tuaj me të tjerët.

Ka disa arsye pse krahasimi i partnerit tuaj me ish-in tuaj mund të dëmtojë marrëdhënien. Para së gjithash, ajo vendos pritshmëri joreale për partnerin tuaj. Për më tepër, sigurisht që do ta bëjë partnerin tuaj të ndihet i pavlefshëm.

Mundohuni të përqendroheni në cilësitë tërheqëse të partnerit tuaj në vend të të metave, të cilat, me përulësi, i kemi të gjithë. Dhe gjithmonë mbani në mend se ka një arsye serioze pse ju dhe ish-i juaj nuk jeni më bashkë.

Ju bëni gjithçka së bashku.

Edhe pse bërja e aktiviteteve të ndryshme së bashku e afron një çift, gjithçka ka të bëjë me ekuilibrin. Në fakt, ekspertët këshillojnë çiftet të kenë kohë për veten e tyre për të ndjekur interesat e tyre ose thjesht të pushojnë. Kalimi i një kohe vetëm mund të ndihmojë në mbajtjen e një marrëdhënieje të qëndrueshme dhe më pak stresuese.

Ju shfaqni xhelozi.

Xhelozia gjithmonë ka një efekt toksik në një marrëdhënie. Të mendosh se vjen nga dashuria për partnerin tënd, duke e justifikuar disi, nuk është e saktë. Xhelozia jo vetëm që do ta bëjë partnerin tuaj të mendojë se nuk i besoni dhe dëshironi t’i kontrolloni, por gjithashtu do t’ju bëjë të vuani. Ju ndoshta do të ndiheni të pasigurt dhe të izoluar gjatë gjithë kohës.

Specialistët këshillojnë që të përpiqeni të pranoni ndjenjat tuaja të xhelozisë, edhe nëse mund të ndjeni turp. Sidoqoftë, të qenit në gjendje të kuptoni pse ndiheni ashtu do t’ju ndihmojë ta kapërceni atë dhe ta mbani marrëdhënien tuaj më të lumtur.

Mundoheni të jeni perfekte

Ju nuk keni nevojë të jeni perfekt për të qenë në një marrëdhënie të lumtur dhe të sigurt. Të përqendrohesh shumë në përpjekjen për të qenë gjithmonë në formë dhe të dukesh perfekt nuk do t’i bëjë mirë askujt. Në vend të kësaj, përqendrohuni te vetja dhe komoditeti juaj, në mënyrë që të bëheni një version më i sigurt i vetvetes.

Ju nuk ndiheni të sigurt

Kur nuk jemi të sigurt në vetvete, ne gjithmonë presim miratimin e partnerit tonë. Por kjo me të vërtetë nuk është e mirë për marrëdhënien tuaj. Në fakt, të ndihesh mirë me atë që je dhe si dukesh është shumë mirë për marrëdhënien. Psikologët thonë se vetëbesimi është një cilësi tërheqëse që do ta bëjë partnerin tuaj të dëshirojë të jetë më afër jush.

Ju bëni kompromis të tepërt

Është e shëndetshme që çiftet të mos largohen nga mosmarrëveshjet. Në vend që të bëni kompromis për të shmangur një konflikt, ju duhet të ndjeheni të sigurt për të shprehur gjëra që ju shqetësojnë pa frikë nga hakmarrja. Në marrëdhënie të forta, çiftet duhet të mësojnë të zgjidhin konfliktet pa insistuar të jenë të direkt dhe me respekt të ndërsjellë.

Ju e kaloni tërë kohën para gjumit duke parë TV

Siç tregon hulumtimi, edhe një orë shtesë para TV mund të dëmtojë shumë intimitetin midis çifteve. Kjo lë më pak kohë për të fjetur dhe relaksuar dhe ndërpret kohën që çiftet mund të kishin kaluar në gjëra më private.

Ju përpiqeni të zgjidhni problemet e partnerit tuaj

Edhe nëse dini si të zgjidhni një problem për partnerin tuaj, mund të mos jetë gjëja që ata kanë nevojë për momentin. Siç thonë psikologët, edhe mbështetja emocionale edhe ndihma praktike janë shumë të rëndësishme. Kështu që partneri juaj thjesht mund të ketë nevojë që ju t’i dëgjoni ata nëse janë mërzitur me diçka, e jo të gjeni një zgjidhje.

Ju nuk konsumoni një vakt së bashku

Siç tregon hulumtimi, çiftet që hanë së bashku janë shumë më të lumtur në marrëdhëniet e tyre. Për më tepër, çiftet e tilla rezultuan se i shijonin më shumë vaktet e tyre. Pra, nëse doni të jeni të lumtur si me partnerin ashtu edhe me darkën tuaj, thjesht hani së bashku sa më shumë që të jetë e mundur!

Ju prisni që partneri juaj të tregojë dashuri

Nëse doni ta mbani marrëdhënien tuaj të lumtur dhe të shëndetshme, duhet të jeni në gjendje të shprehni dashurinë tuaj. Dhe të tregosh dashuri është mënyra më e drejtpërdrejtë për ta bërë atë. Ekspertët thonë se duhet të qëndrojmë në kontakt me pjesën e vetvetes që dëshiron kontakt fizik dhe është e gatshme të japë dhe të marrë dashuri.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë