Komunikimi dhe krijimi i një raporti me njerëzit mund të jetë sfidues për të gjithë ndonjëherë.

Qoftë në vendin e punës, në komunitetin tuaj ose me familjen, zbatimi i këtyre  këshillave psikologjike mund të ndihmojë në krijimin e një marrëdhënieje të qetë me njerëzit përreth jush.

Ne renditëm disa lëvizje që mund të ndihmojnë në krijimin e një komunikimi të mirë me të tjerët.

Të ulesh pranë dikujt në vend që të jesh përballë tij

Vendi ku uleni në një tryezë mund të thotë shumë për ju. Nëse dëshironi të përballeni me dikë, vendosja e vetes pranë këtij personi mund t’ju vendosë në një pozicion më pak kundërshtar. Nga ana tjetër, ulja përballë ose përballë dikujt, veçanërisht në dhomat e konferencave ose në tavolinat e zyrës, mund ta bëjë personin tjetër të ndihet i kërcënuar. Këtë mund ta aplikoni jo vetëm në vendin e punës, por edhe në mbledhjet familjare, si p.sh.

Mbajtja e një posture fuqie për të rritur besueshmërinë

Postura e fuqisë ose pozimi është gjuha e trupit që rregullon mënyrën se si mendojmë dhe ndjejmë për veten tonë. Duke zënë hapësirë ​​dhe duke mbajtur një qëndrim të fuqishëm, ne mund ta bëjmë veten të ndihemi të fuqishëm dhe të sigurt. Hulumtimet tregojnë se ata që morën një pozë të fuqie ndiheshin më të sigurt dhe performuan më mirë në intervista sesa ata që nuk e bënë këtë (qëndruan të ndrojtur ose të kërrusur). Kështu, shumë sportistë dhe folës e kanë përdorur këtë truk psikologjik në avantazhin e tyre.

Zgjedhja e ngjyrës së duhur për veshjen tuaj

Ngjyra e fustanit apo kostumit tuaj pasqyron llojin e personit që jeni dhe punën në të cilën po shkoni. Bluja marinë tregon ngrohtësinë dhe besueshmërinë, e cila është një ngjyrë e mirë për mësuesit. Grija jep një atmosferë klasi dhe të besueshme dhe e zeza është e pasur dhe e stilit të lartë, e cila është një përshtatje e mirë për pozicionet e lidhura me modën.

Mbajtja e kontaktit me sy duke vlerësuar ngjyrën e syve

Shikimi në sytë e një personi është një shenjë e vëmendjes në zhvillimin e një bisede. Megjithatë, mund të jetë sfiduese dhe e pakëndshme për të dyja palët që ta bëjnë këtë me qëllim. Sipas një studimi, mund të provoni të vlerësoni ngjyrën e syve të personit tjetër kur e shikoni, pasi do të ndihet më natyrale dhe më pak e sikletshme.

Përpjekja për të mbajtur mend emrat

Ka disa njerëz që nuk i mbajnë mend emrat dhe ka të tjerë që na mbajnë mend dhe na thërrasin me to. Ne preferojmë këtë të fundit, sigurisht! Njohja e emrave të njerëzve është shenja e parë që dikush po i kushton vëmendje asaj që po thoni dhe se ju kujton. Kjo ju bën lehtësisht të pëlqyeshëm dhe popullor me njerëzit që takoni.

Vëzhgimi se kush qesh me kë

Kur jeni në një grup njerëzish dhe dëshironi të dini se kush është i afërt me kë, provoni të vëzhgoni se me kë qeshin. Gjëja kryesore është të vëreni se kë shikojnë në fillim kur qeshin, sepse ata janë më të tërhequr nga ai person dhe janë më të kënaqur me të.

Zvogëlimi i zgjedhjeve tuaja nëse nuk mund të zgjidhni

Ndërsa mund të duket më mirë të kesh opsione të pakufizuara për të zgjedhur, e vërteta është se mund t’ju bëjë të keni një kohë të vështirë të vendosni për gjërat. Për t’ju ndihmuar të bëheni një vendimmarrës më i mirë, provoni t’i shkurtoni opsionet tuaja në një maksimum prej 4. Kjo do t’ju lejojë të konsideroni çdo opsion me kujdes dhe të siguroheni që keni marrë vendimin e duhur.

T’i kërkosh dikujt një nder

Të ndihmosh njerëzit dhe të bësh favore për të tjerët është një gjë e mirë, por nëse dëshironi që dikush t’ju pëlqejë menjëherë, provoni t’i kërkoni një favor të vogël. Të bësh këtë tregon se ju i besoni dhe i vlerësoni mjaftueshëm, gjë që, nga ana tjetër, i bën ata të ndihen mirë sepse ju kanë ndihmuar.

Kryqëzimi i krahëve dhe këmbëve

Ju mund ta përdorni këtë për 2 qëllime. Së pari, nëse doni të parandaloni dikë që t’ju afrohet, mbani krahët dhe këmbët të kryqëzuara për të formuar një pengesë midis jush dhe atij personi. Nëse dëshironi të dukeni të afrueshëm dhe të hapur ndaj ideve, hapni krahët dhe këmbët për të dhënë atë atmosferë mikpritëse.

Ngrohja e duarve në mënyrë që të shtrëngoni duart

Askush nuk dëshiron të fillojë një bisedë duke u ndjerë e ftohtë akull, kështu që më mirë ngrohni duart përpara se t’ia tundni dorën dikujt tjetër kur i takoni. Një nga cilësitë e një shtrëngimi duarsh të mirë janë duart e ngrohta pasi tregon një atmosferë miqësore, ndërsa një shtrëngim duarsh i ftohtë mund të krijojë një atmosferë mosbesimi në çast.

/shkollaesuksesit.com