100 dollarë në këmbim të votave/ SPAK çon për gjykim ish-kandidatin për deputet të LSI

1634382889_page.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

SPAK regjistron kryesisht procedimin penal për veprat penale “Korrupsioni aktiv në zgjedhje” dhe “Korrupsioni pasiv në zgjedhje”, ndaj ish-kandidatit për deputet të LSI, Etion Joka.

 

 

Nga të dhënat e përfituara nga pamjet filmike, si dhe nga tërësia e veprimeve hetimore të kryera në kuadër të këtij procedimi penal, rezultoi e provuar se: shtetasi Etion Joka, kandidat për deputet në Qarkun e Tiranës në zgjedhjet e përgjithshme parlamentare të datës 25 Prill 2021, i ka ofruar një shumë prej 100 (njëqind) USD, shtetasit Elis Babo, në këmbim të sigurimit të votave.

 

Prokuroria e Posaçme bën të ditur se ka përcjellë në Gjykatën e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar kërkesën për kalim për gjykim dhe aktet e procedimit penal ndaj shtetasit Etion Joka, i akuzuar për kryerjen e veprës penale “Korrupsioni aktiv në zgjedhje” si dhe Elis Babo, i akuzuar për kryerjen e veprës penale “Korrupsioni pasiv në zgjedhje”.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë