11 degë studimi rrezikojnë të mbyllen, pedagogët e Shkodrës kërkojnë ndërhyrje urgjente nga ministrja Kushi

univ.jpg

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

11 degë studimi rrezikojnë të mbyllen në universitetin “Luigj Gurakuqi” në qytetin e Shkodrës.

Asambleja e Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi” kërkon që qeveria të rishikojë procedurat e pranimit të studentëve të rinj në universitete.

Asambleja parashtron argumente që vënë në dukje cenimin e autonomisë së universiteteve publike.

Si rrjedhojë nëpërmjet një deklarate asambleja universitare e Shkodrës fton rektoren e universitetit “Luigj Gurakuqi” dhe pedagogët  të diskutojnë për gjetjen e një zgjidhjeje dhe për përmirësimin e kushteve të institucionit akademik.

Pavarësisht kërkesave që asambleja i ka bërë ministres së Arsimit, Evis Kushi, për ti dhënë universitetetit të drejtën për të administruara numrin e pranimeve të studentëve, pedagogët  nuk kanë marrë asnjë zgjidhje konkrete, për pos përgjigjeve të vonuara ku thuhet se “kjo e drejtë i takon vetëm qeverisë dhe se është e panegociueshme”.

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë