Rrugatimi im drejt thjeshtësisë është gradual, i butë. Rrugëtimi im i zbrazjes është i ngadaltë.

Nuk është se  u zgjova një mëngjes, zhduka televizionin kabllor, lashë punën dhe hodha të gjitha gjërat e mia në një kosh.

Një ndryshim i vogël çon në një tjetër. Ka qenë një centim pas çdo centimi, këmishë pas këmishe, vazo pas vazoje deri në përfundim të procesit të lirimit. Kam thjeshtuar dhe redaktuar çdo pjesë të jetës sime dhe vazhdoj t’i qasem jetës dhe punës sime me një filozofi minimaliste.

Mënyra e ngadaltë dhe e qëndrueshme është e vetmja që ka funksionuar ndonjëherë për mua në drejtim të ndryshimit të qëndrueshëm.

Thënë kështu, marrja e shpejtësisë dhe intensitetit në udhëtimin tim të thjeshtësisë në breshëri të vogla më ka ndihmuar të bëj përparim, të argëtohem më shumë dhe të ruaj motivimin. Kam ndarë shumë për sfidat dhe eksperimentet personale si kjo.

Një sfidë për udhëtimin tuaj të thjeshtësisë.

Lini mënjanë pak kohë për të hequr dorë nga 120 artikujt e mëposhtëm. Sa më shpejt, aq më mirë, në mënyrë që të mos e teproni dhe të bindni veten t’i qëndroni. Muzika argëtuese do të ndihmojë.

Bëjeni për të krijuar hapësirë. Bëjeni për më shumë dritë. Bëje për të buzëqeshur.

120 gjëra për të hequr nga jeta juaj:

10 erëza që nuk i përdorni kurrë (ose salca, erëza etj.). Ti e di që i ke këto.

10 artikuj veshjesh që nuk përshtaten (me trupi juaj ose stil tënd të jetesës). Ju nuk i vishni ato, ndaj pse t’u jepni atyre hapësirën, kohën dhe vëmendjen tuaj?

10 emaile të vendosura në kutinë tuaj të postës elektronike. Kutia juaj hyrëse nuk është lista juaj e detyrave për të bërë.

10 gjëra që ju shqetësojnë (për të cilat nuk keni kontroll) ndërsa vërtiten akoma në mendjen tuaj. Shkruajini ato dhe hidhini larg. Kur të kthehen, përsëriteni.

10 libra që i keni lexuar tashmë. Falini ato. Gjithmonë do të ketë më shumë libra.

10 aplikacione në telefonin tuaj. Kërkoni ato që nuk i keni hapur për një muaj ose ato që janë të hapura për orë të tëra në ditë.

10 korda të rastësishme. Gjeni kutinë ose sirtarin tuaj të kordave, shumica e të cilave nuk i përdorni kurrë, nuk i keni përdorur kurrë dhe nuk do t’i përdorni më. Lëreni të shkojë. E them këtë me dashuri. Kam qene atje.

10 miq në rrjete sociale. Hajde, a janë vërtet miqtë tuaj? Nëse nuk doni të uleni për darkë me këta njerëz, pse po kaloni kohë me fotot e tyre të pushimeve?

10 qëllime, shpresa ose ëndrra për të ardhmen që ju keni dashur, por nuk ju interesojnë më. Ju lejohet të keni synime, shpresa dhe ëndrra të reja, por duhet të krijoni vend për to.

10 pritshmëri që keni për një të rritur që nuk jeni ju. Ju nuk mund të dëshironi diçka për dikë më shumë sesa ata e duan atë për veten e tyre. Kjo nuk është detyra juaj apo përgjegjësia juaj dhe rezulton në zhgënjim të vazhdueshëm (për ju dhe ata).

10 filxhanë kafeje. Atëherë mund ta përdorni çajnikun tuaj të preferuar çdo ditë.

Disa nga këto janë të lehta dhe disa janë më sfiduese. Vendosni një kohëmatës dhe shikoni sa kohë duhet dhe më pas provojeni javën tjetër dhe shikoni nëse mund ta kaloni kohën tuaj. Argëtohu me të! Më pas, kthehuni te hapat e vegjël të butë dhe të qëndrueshëm.

P.S. Nëse një nga këto kategori nuk vlen për ju, thjesht zëvendësoni atë që vlen.

/shkollaesuksesit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re