Skip to content

125 vota pro, asnjë kundër/ Miratohet rezoluta kundër raportit të Dick Martit

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Është miratzar nga Parlamenti me 125 vota pro dhe asnjl kundër, rezokuta kundër raportit të Dick Martit mbi pabazueshmërine e pretendimeve për trafikimin e paligjshëm të organeve njerëzore në Kosovë dhe Shqipëri.

 

Kreu i Grupit Parlamentar të PS,  Taulant Balla:

🇦🇱1️⃣2️⃣5️⃣ VOTA PRO✅ (asnjë kundër, asnjë abstenim) REZOLUTA MBI PABAZUESHMËRINË E PRETENDIMEVE PËR TRAFIKIMIN E PALIGJSHËM TË ORGANEVE NJERËZORENË KOSOVË DHE SHQIPËRI

E fituam betejën e parë për të siguruar një qëndrim të bashkuar dhe unanim të Kuvendit të Shqipërisë. Mirënjohje çdo deputeti pa dallim të krahëve politikë për mbështetjen dhe përgjegjshmërinë atdhetare që treguan sot me këtë votim historik.

Tashmë kalojmë në fazën tjetër shumë, shumë më e vështirë. Beteja jonë shkon në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Europës, ku do të kërkojmë një raport vijues (Follow up Report) dhe më pas ndryshimin e Rezolutës 1782 (2011), ku të shpallen të pabazuara pretendimet për trafikim të paligjshëm të organeve njerëzore në Shqipëri dhe/apo në Kosovë, në dritën e zhvillimeve që kanë ndodhur gjatë kësaj dekade, fakteve, provave dhe informacioneve të përditësuara, sikurse dhe përsa i përket angazhimit, gatishmërisë dhe bashkëpunimit të plotë të Shqipërisë dhe Kosovës në shërbim të së vërtetës dhe vendosjes së drejtësisë.

Asnjë surprizë nga fronti i tradhëtisë. Si gjithmonë në raste të tilla me rëndësi të madhe kombëtare, Sali Berisha vendosi ta tradhëtojë votimin e kësaj Rezolute dhe e bojkotoi. Turpi është pak!

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë