Rinovimi i një hapësire nuk është kurrë i lehtë. Është pothuajse gjithmonë një arsye për shqetësim, debate dhe shumë stres.

Përveç që duhet të kontrolloni gjithçka (si cilësia e punës), ju gjithashtu shqetësoheni për buxhetin dhe nëse keni para të mjaftueshme. Dhe për shkak se mund të bëhet dërrmuese, mund të dëshironi madje të shtyni diçka dhe ta përfundoni atë pas disa muajsh, gjë që mund të bëhet një barrë e vërtetë.

Emri im është Natalia dhe kam përvojë me rinovime dhe doja të mësoja gjithçka për to. Dhe sot, unë do t’i ndaj ato me ju.

Rimodelimi pa leje

© Depositphotos.com

Kjo mund të çojë jo vetëm në probleme sigurie por edhe gjobitje. Dhe nëse vendosni të shisni shtëpinë në të ardhmen, do të përballeni me disa çështje. Do të duhet të thyeni atë që keni ndërtuar dhe ta bëni atë siç ka qenë. Pra, të gjitha ndryshimet serioze duhet të bëhen me leje.

Mure të pabarabartë

© Depositphotos.com

Për t’i rregulluar ato, do të duhet të filloni gjithçka nga e para. Nëse ato janë vetëm pak të pabarabarta, nuk janë aq keq, por nëse është e dukshme, është më mirë të mos i kurseni. Muret e pabarabarta do të çojnë në probleme me mobiljet, nuk do të jeni në gjendje të mbani gjëra të tilla si dollapët në mur dhe pllakat do të jenë më të vështira për t’u vendosur.

Një derë mbyllëse

© Depositphotos.com

Këtu është një situatë tipike: Ju shkoni të merrni plehrat ose të takoni një person që merr porositë, dhe dera pas jush mbyllet dhe nuk keni çelësa. Pra, do të duhet të thyeni bravën dhe ta zëvendësoni atë, apo edhe të gjithë derën. Është më mirë ta mendoni këtë paraprakisht dhe të mos keni një bllokim të tillë. Dhe nëse tashmë e keni një derë të tillë, sigurohuni se ka një kopje të çelësit diku të sigurt.

Instalime elektrike

© marksche1der / Pikabu

Problemet me instalimet elektrike mund të çojnë në zjarre. Duke marrë parasysh faktin që ne ngarkojmë rreth 4-5 pajisje në ditë dhe përdorim shumë pajisje të tjera, ka shumë punë për të trajtuar rrjetin elektrik. Dhe nëse instalimet elektrike janë të këqija, ka mundësi që të digjen. Është më mirë të punësoni një elektricist profesionist për të bërë të gjithë punën e nevojshme që nga fillimi.

Çelësa që janë vendosur shumë lart

©pexels

Kjo është një gjë e rëndësishme për t’u marrë parasysh për ata që planifikojnë të kenë fëmijë. Unë njoh njerëz që vuajnë nga ky problem. Nëse çelësi është shumë i lartë, fëmija do të duhet të kërcejë lart për ta arritur atë. Dhe ata nuk do ta godasin atë çdo herë, kështu që zona nën çelës do të bëhet e ndyrë shumë shpejt. Është më mirë të vendosni një çelës në rreth 3 deri në 5 metra mbi dysheme.

Nuk ka çelsa të mjaftueshëm

©pexels

Pavarësisht se sa mirë e njihni banesën tuaj, gjithmonë mund të shkelni diçka aksidentalisht në errësirë. Pra, është më mirë të arrini shtratin me dritat e ndezura dhe t’i fikni pasi të jeni futur aty. Për ta bërë këtë realitet, vendosni 2 çelësa në dhomën e gjumit – një në hyrje dhe një tjetër pranë shtratit. Kjo është gjithashtu e vërtetë për shtëpitë me korridore të gjata: vendosni çelësat në të dy skajet.

Kate të ngrohura në të gjithë ndërtesën

© Aidrim / Pikabu

Dyshemetë e ngrohura nuk janë të lira, prandaj është më mirë t’i vendosni në skajet e mobiljeve të kuzhinës në mënyrë që të jetë e rehatshme të qëndroni gjatë gatimit. Madhësitë e pjesëve tuaja të ardhshme të mobiljeve të kuzhinës mund të llogariten dhe nuk ka asnjë kuptim të vendosni sistem ngrohje të dyshemesë në të gjithë dhomën. Është gjithashtu një ide e mirë për të instaluar dysheme të nxehta në korridore. Në dimër, ju do të jeni në gjendje të thani këpucët atje.

Ventilimi për pajisjet e ndërtuara

© Leontiy77 / Pikabu

Është e rëndësishme të mbani mend se pajisjet e kuzhinës kanë nevojë për hapësirë midis shpinës dhe murit të shtëpisë. Nëse nuk ka hapësirë të mjaftueshme për ventilim, frigoriferi do të prishet shumë më shpejt. Është më mirë të planifikoni gjëra të tilla paraprakisht.

Nuk ka qasje në tuba

© SanktTehnik.spb / Pikabu

Kjo është absolutisht përgjegjësia juaj për t’u siguruar që ka qasje në tuba, sistemin e kullimit dhe gjithçka tjetër. Nëse është e nevojshme, do të duhet të thyeni gjithçka që e bllokon. Ju mund të  hidhni diçka padashje në tualet, ose tubi mund të shpërthejë. Thjesht imagjinoni sa do të duhet të thyeni disa pllaka.

Mos zëvendësimi i tubave të vjetër

© Mr.gnuus / Pikabu

Kjo nuk është një gjë e lirë për ta bërë, dhe tundimi për të mbajtur tubat e vjetër është i madh. Por duhet ta kuptoni që tubat e vjetër mund të prishen dhe do t’ju duhet t’i ndryshoni – dhe ka një shans që të përmbytni vendin e fqinjëve në katin e poshtëm. Prandaj mos e neglizhoni këtë.

Një burim i vetëm i dritës

© Depositphotos.com

Do të keni shumë pak dritë ose shumë prej saj. Sido që të jetë, duhet të konsideroni të keni disa burime drite për të krijuar atmosferën e saktë që ju nevojitet. Nëse nuk e bëni këtë, të gjitha pikat e rrymës do të zihen me llamba.

Pika elektrike

© Depositphotos.com

Kjo është e qartë, por nuk ka diçka të tillë si shumë priza të energjisë. Më shumë më mirë. Në mënyrë ideale, duhet të keni një ide se ku do t’ju duhen për të llogaritur numrin dhe vendndodhjen. Sigurisht, ju mund të përdorni kordat zgjatuese më vonë, por është më mirë të mos keni nevojë t’i përdorni ose do t’ju duhet t’i shihni çdo ditë.

Nuk lejoni dyshemenë të thahet

© FileasAkaCat / Pikabu

Lëmata është themeli i dyshemesë. Mund të vendosni mbulesën e dyshemesë mbi të. Lëmata kërkon shumë kohë për t’u tharë. Por është e rëndësishme ta lini të thahet plotësisht, përndryshe, materialet që do të përdorni do të vuajnë. Për shembull, nëse vendosni pllaka në përbërje që nuk është mjaft e thatë, ngjitësi nuk do të funksionojë siç duhet.

Pllaka me mbërthim

©pexels

Ato duken bukur, është e vërtetë. Por duhet të merrni parasysh vendndodhjen e këtyre pllakave. Do të jetë e vështirë t’i mbani të pastra afër kuzhinës ose banjës. Gjithashtu, do të jetë pothuajse e pamundur të vendosni ndonjë gjë pranë pllakave të tilla. Gjithmonë do të ketë pak hapësirë dhe papastërtitë do të grumbullohen atje.

Llaç çimentoje për banjën tuaj

©pexels

Kur jeni duke instaluar një vaskë, është bosh. Ndoshta personi që e instalon do të futet në të për ta bërë më të lehtë procesin. Por nëse mbushni vaskën dhe futeni në të, ajo do të peshojë shumë më tepër. Mund të futet në dysheme dhe çimento do të plasaritet. Uji do të futet në të çara, dhe kërpudhat do të shfaqen. Kjo është arsyeja pse është më mirë të përdorni fino të veçantë epoxy për banjë.

Ideja e përgjithshme që doja të komunikoja është se është e gabuar të kursesh për gjëra themelore. Më vonë mund të blini mobilje ose të zëvendësoni dritaret. Por ka disa gjëra vërtet themelore që duhet të dini në mënyrë që të bëni një rinovim të mirë. Ndoshta keni disa sekrete tuajat që të gjithë duhet t’i dinë!

/shkollaesuksesit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re