Skip to content

17 Vetë Treguan Këshillat Psikologjike që i Përdorin Çdo Ditë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Shumica prej nesh do të donin të dinin se çfarë po mendojnë njerëzit e tjerë, dhe ndonjëherë ne zhvillojmë lloje të aftësive për të lexuar mendjen ose truket ekzistuese të mendjes dhe i kthejmë ato në mjete të dobishme.

Kjo dëshmon se ne jemi të veçantë dhe kemi aftësi të veçanta, sepse dimë si të përgjigjemi dhe çfarë të themi në momentin e duhur për të mirën tonë.

Ne kemi përpiluar përvojat e njerëzve të tjerë që mund të jenë të dobishme për ne dhe të na ndihmojnë të shmangim disa probleme. Më poshtë do të lexoni përvojat e 17 njerëzve që ia kanë dalë në disa situata.

E kam parë këtë shumë në aeroporte dhe në disa dyqane, por të kesh një pasqyrë pas arkëtarit/recepsionistit shpesh i ndalon njerëzit të zemërohen, sepse sapo të filloni të shihni se si dukeni i zemëruar, filloni të qetësoheni.© November_Dawn_11 / Reddit

Krijoni ndonjë justifikim ndërsa i kërkoni dikujt një favor të vogël. U krye një test për të parë nëse njerëzit mund të kapërcenin radhën. Ishin 4 grupe. Njerëz që thjesht e prenë radhën pa pyetur fare, njerëz që kërkuan leje të shkurtojnë radhën, njerëz që kërkuan dhe dhanë një justifikim të vlefshëm përse duan ta kapërcejnë radhën, të tipit “Unë jam me nxitim” dhe njerëz që kërkuan dhe dhanë një justifikim të rremë të pakuptimtë, si “A mund të dal para sepse më duhet të dal para?” © MlghtySheep / Reddit

Grupi pa justifikime pësoi rezultatet më të këqija. Ata që të paktën kërkuan leje patën rezultate më të mira, dhe ata që dhanë një justifikim sado të kotë arritën rezultate pothuajse identike. Përfundimi është se njerëzit nuk i dëgjojnë justifikimet tuaja përse duhet të bëni diçka. Vetëm fakti që ju e thoni një justifikim ju jep pikë bonus.© DarkPasta / Reddit

Unë konstatoj se ligji i Cunningham-it funksionon çuditërisht mirë. Mënyra më e shpejtë për të bërë dikë t’ju thotë përgjigjen e duhur është të thoni përgjigjen e gabuar.

Nëse keni një nevojë, në vend që të kërkoni “dikë” për t’ju ndihmuar, pyesni një person specifik, “Hej, ti atje me këmishën jeshile, a mund të më japësh një dorë?” Funksionon.© nilsn91 / Reddit

Asnjëherë mos qëndroni askund për më shumë se 60 sekonda dhe do të dukeni gjithmonë të zënë. Gjithashtu, ecni shpejt. Kur u transferova në LA shumë e shumë vite më parë, gjeta një punë në një reality show televiziv. Shoku im që më gjeti vendin e punës po ankohej një ditë për një nga kolegët e tij dhe se si ata thjesht bredhin gjithë ditën duke mos bërë asgjë. Por kur ai më sheh, unë jam gjithmonë e zënë. Theksoj se edhe unë endem gjithë ditën duke mos bërë asgjë, thjesht eci më shpejt.© whovian5690 / Reddit

Goditni egon e tyre. Me mënyrën më efektive që do të gjeni. Nuk ka mënyrë më efektive për të grumbulluar pushtet sesa duke i bindur njerëzit se janë mjaft të zgjuar për t’jua dhënë atë.© DarkPasta / Reddit

Kur është e vështirë të bindësh dikë të bëjë diçka, jepuni atyre mundësi. Në këtë mënyrë, ata ndihen sikur i kanë gjërat në kontroll. “Ju mund të bëni A, apo preferoni B?”© nilsn91 / Reddit

Unë e përdor këtë truk për fëmijët e mi gjatë gjithë kohës. Sidomos kur bëhet fjalë për ushqimin. “Doni pulë apo biftek?” Përndryshe, nëse thjesht e pyes se çfarë dëshironi për darkë, përgjigja do të thotë thjesht “biskota”.© Ok-Brilliant-1737 / Reddit

Sa herë që dikush thotë diçka dhe unë dua të shtoj më shumë informacion në deklaratën e tij, përpiqem të filloj me “Jam dakord me ty!” ose diçka që shpreh pozitivitet në lidhje me deklaratën e tyre. Gjithashtu përpiqem t’u bëj komplimente njerëzve sa më shpesh të jetë e mundur. Kjo i bën njerëzit më të pranueshëm për bisedat e mia të ardhshme.© Critical_Werewolf / Reddit

Kërkojini dikujt të bëjë diçka që nuk dëshiron ta bëjë, dhe ata do ta bëjnë atë me besdi. Kërkojuni atyre të zgjedhin midis së njëjtës detyrë dhe diçkaje që do ta urrenin edhe më shumë, dhe ata do ta bëjnë detyrën me një buzëqeshje në fytyrë.© Critical_Werewolf / Reddit

Nëse ju kërkohet të bëni një detyrë në punë, thoni se do të duhet më shumë kohë për ta bërë se sa mendoni në të vërtetë. Pastaj, kur ta përfundoni detyrën përpara afatit, njerëzit do të mendojnë se jeni të mrekullueshëm.© SquidWigglesMcGee / Reddit

Nëse mund ta kontrolloni veten tuaj për të mos folur duke parë dikë në heshtje për 30 sekonda, tensioni rritet aq shumë sa që shpesh do të fillojnë të flasin dhe t’ju thonë gjithçka vetëm për t’ju bërë të përgjigjeni.© whovian5690 / Reddit

Thoni gjëra të bukura për njerëzit pas shpine. Nuk ka anë negative: personi me të cilin po flisni ju pëlqen më shumë, dhe po ashtu edhe personi për të cilin po flisni. Kjo më ndihmoi vërtet të bëj miq në punë të reja dhe në qytete të reja, dhe gjithashtu ndihmoi në largimin e tensioneve sociale. © 21ratsinatrenchcoat / Reddit

Truket e mia të preferuara për kolegët e bezdisshëm janë të buzëqesh, të dëgjoj në mënyrë aktive ato që thonë, të përpiqem t’i pranojnë ata ashtu siç janë, të kultivoj një interes të vërtetë për jetën dhe pasionet e tyre dhe të hapem për gjërat që ndodhin në mua. Kjo ju lejon të afroheni me ta dhe të krijoni besim. Pastaj, pas disa muajsh nga kjo, BOOM! Jo më bashkëpunëtorë të bezdisshëm, vetëm një grup miqsh të çuditshëm pune.© whovian5690 / Reddit

Nëse po ecni drejt dikujt dhe mendoni se po shkoni drejt një vallëzimi “të dy në të njëjtin drejtim”, tregoni se në cilën anë dëshironi të shkoni me shpatullat tuaja (në vend të kokës). Nuk e mbaj mend se ku e kam dëgjuar këtë, por funksionon pothuajse çdo herë.© whovian5690 / Reddit

Nëse keni nevojë për një favor të madh nga dikush (ose një favor që dikush ka të ngjarë të thotë jo), pyesni për një nder më të vogël së pari, si të huazosh një stilolaps ose diçka të ngjashme. Ata do të thonë prapë “po” për një favor më të madh.© Critical_Werewolf / Reddit

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë