25 Prilli/ PD kërkon ngritjen e komisionit për Reformën Zgjedhore, dorëzon në Kuvend kërkesën me katër pika

kuvendi-1.png

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Partia Demokratike ka dorëzuar në Kuvend kërkesën për ngritjen e Komisionit të Reformës zgjedhore.

Kërkesa është bërë nga dhjetë deputetë të grupit parlamentar të PD, e bazuar në nenin 77 të Kushtetutës dhe nenin 24 të Rregullores së Kuvendit.

Në kërkesë thuhet se Komisioni ka për detyrë hartimin e ndryshimeve kushtetuese dhe të kuadrit ligjor zgjedhor për trajtimin e rekomandimeve të raporteve të OSBE/ODIHR-it për zgjedhjet e 25 prillit 2021 dhe zgjedhjeve të mëparshme të patrajtuara.

Gjithashtu kërkohet që maxhoranca dhe opozita të kenë numër të njëjtë të anëtarëve, ndërsa komisioni do të shtrijë aktivitetin në 6 muaj.

PD kërkon:

1. Ngritjen e një Komisioni të Posaçëm të Kuvendit për Reformën Zgjedhore.

2. Komisioni ka për detyrë hartimin e ndryshimeve kushtetuese dhe të kuadrit ligjor zgjedhor për trajtimin e rekomandimeve të raporteve të OSBE/ODIHR-it për zgjedhjet e 25 prillit 2021 dhe zgjedhjeve të mëparshme të patrajtuara, rekomandimeve të institucioneve përgjegjëse për zgjedhjet, partive politike parlamentare dhe organizatave jofitimprurëse.

3. Anëtarësia e Komisionit formohet me pjesëmarrjen e partive parlamentare, me përbërje të barabartë mes shumicës dhe pakicës.

4. Komisioni e ushtron veprimtarinë për një afat 6-mujor nga data e miratimit të këtij vendimi.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë