Kuvendin e Shqipërisë zhvilloi sot një ceremoni me rastin e 25-vjetorit të themelimit të Kushtetutës.

Në mesazhin e saj, kryetarja e Kuvendit Lindita Nikolla e vuri theksin tek reforma në drejtësi, duke thënë se tashmë miti i të paprekshmëve ka rënë, ndërsa kultura e paprekshmërisë po zëvendësohet me parimin askush mbi ligjin.

“Sot nuk ka asnjë dyshim se miti i të paprekshmëve po thyhet dhe kultura e paprekshmërisë po zëvendësohet me parimin askush mbi ligjin dhe askush nën ligjin.

Konsensusi i madh popullor për sistemin e ri të drejtësisë është një frymëzim për Kuvendin dhe një mbështetje e madhe për kushtetutën”, tha Nikolla.

Gjatë fjalës së saj Nikolla solli në vëmendje rëndësinë e zbatimit Kushtetutës. “Kuvendi nuk do të lejojë që të zgjedhurit të imponojnë vullnetin e tyre mbi të ata që i kanë zgjedhur. Para një dekade u përballëm me një sistem të korrupsionit, që ishte shndërruar në një gjyle të rëndë të antishtetit”, tha Nikolla.

“”

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re