Kallot rezultojnë nga shtresat e vdekura të lëkurës që kanë qenë nën shumë presion ose fërkim. Edhe pse mund të mos lëndohen në fillim, kallot mund të bëhen të dhimbshme ndërsa bëhen më të trashë. Për fat të mirë, ka disa gjëra që mund të bëni për t’i parandaluar ato.

 

Ne kemi krijuar këtë udhëzues me disa mënyra për të parandaluar formimin e kallove në këmbët tuaja.

 

Sigurohuni që keni veshur madhësinë e duhur të këpucëve.Së pari, është e rëndësishme të kontrolloni nëse këpucët tuaja përshtaten siç duhet. Këpucët që janë shumë të mëdha mund të shkaktojnë fërkim dhe fërkim duke i lejuar këmbët tuaja të lëvizin përreth. Në të njëjtën kohë, këpucët e ngushta mund të çojnë në gunga. Sigurohuni që të zgjidhni një madhësi më të madhe sa herë që blini këpucë të reja, pasi këmbët tuaja mund të ndryshojnë në madhësi ndërsa rriteni.

 

Mos harroni çorapet tuaja.Veshja e këpucëve pa çorape mund të çojë në fërkime në këmbë. Kjo është arsyeja pse është e këshillueshme që të vishni gjithmonë çorape me këpucët tuaja; ato do të sigurojnë që këto të përshtaten siç duhet dhe të mos grumbullohen poshtë.

 

Zgjidhni çorape dhe këpucë dhe jo sandale.Mbajtja e sandaleve shumë shpesh mund të çojë në kallo për dy arsye kryesore. Së pari, ato lejojnë këmbët tuaja të rrëshqasin dhe të lëvizin përreth, duke krijuar llojin e fërkimit që rezulton në një grumbullim të lëkurës së vdekur. Dhe së dyti, këmbët tuaja janë të ekspozuara ndaj ajrit të hapur, gjë që mund t’i thajë ato.

 

 

Prandaj, këshillohet të preferoni të vishni çorape dhe këpucë, pasi kjo do të lejojë që lëkura juaj të marrë lagështinë që i nevojitet për të parandaluar kallo. Nëse ende dëshironi të vishni sandale, hidratoni dhe eksfoloni këmbët tuaja në fund të ditës dhe sigurohuni që t’u jepni këmbëve një pushim nga këto lloj këpucësh herë pas here.

 

Zgjidhni stilin e duhur të këpucëve.Ekspertët rekomandojnë të vishni këpucë të rrumbullakosura ose me majë katrore në vend të stileve me majë , pasi të parat mund të zvogëlojnë fërkimin në zonën e gishtave duke ofruar hapësirë ​​të mjaftueshme rreth këtij seksioni të veçantë.

 

Mbani këmbët tuaja të hidratuara.Eksfolimi i këmbëve me një pastrim të butë me gurë ose limë mund të ndihmojë që lëkura juaj të derdhet në mënyrë natyrale. Vetëm mos harroni t’i lini këto mjete për kujdesin e këmbëve të thahen dhe t’i dezinfektoni rregullisht. Gjithashtu, ndërrojini ato pas 1-2 muajsh përdorimi.

 

Në të njëjtën kohë, hidratimi i këmbëve tuaja mund të parandalojë trashjen e lëkurës së ashpër dhe të ndihmojë qelizat e lëkurës të lirohen dhe të derdhen.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re