Lumturia nuk mund të matet, por disi shkencëtarët arritën të na qetësojnë.

Duke kryer eksperimente dhe sondazhe, truri i madh zbuloi disa gjëra të vogla që kurrë nuk mund t’i imagjinonit se mund të ishin shenja të një personi të lumtur.

Ne kemi gjetur 6 shenja që mund t’ju vërtetojnë se jeni më të lumtur nga sa mendoni.

Jeni gjithmonë vonë

Njerëzit që gjithmonë vonohen rezultojnë të jenë më të lumtur dhe madje jetojnë më gjatë. Ata që janë vonë priren të jenë më optimistë për menaxhimin e kohës. Ata mendojnë se mund të bëjnë mijëra gjëra në një periudhë të shkurtër kohore, por në fakt përfundojnë duke u vonuar. Të ardhurit e vonshëm janë gjithashtu më të qetë dhe nuk panikosen në situata të tensionuara.

Ju zgjoheni herët

Njerëzit e zgjimit herët në mëngjes janë më të lumturit. Studiuesit krahasuan zogjtë që zgjohen herët dhe bufat e natës dhe zbuluan se këta të fundit ishin më pak të kënaqur me jetën e tyre dhe kishin më shumë sëmundje mendore. Ata që zgjohen herët në përgjithësi kanë një komponent gjenetik që ndrydh depresionin dhe sëmundjet kronike.

Ju keni një motër

Motrat inkurajojnë komunikim më të hapur në familje, gjë që çon në shprehje më të mirë emocionale. Arsyeja kryesore është ndoshta se vajzat e kanë më të lehtë të flasin për emocionet sesa djemtë. Përveç kësaj, motrat përmirësojnë aftësitë tuaja sociale dhe djemtë komunikojnë më mirë me vajzat.

Ju punoni si luleshitës ose kopshtar.

Është interesante se luleshitësit dhe kopshtarët janë më të lumturit nga të gjitha profesionet. Edhe punët prestigjioze dhe të paguara mirë nuk ofrojnë të njëjtën sasi lumturie. Për shembull, punëtorët më pak të lumtur ishin punonjësit e HR dhe IT, si dhe bankierët.

Ju jetoni në Finlandë

Kombet e Bashkuara shkruan një raport vjetor ku vlerësohet lumturia e çdo vendi. Ndër faktorët më të rëndësishëm janë jetëgjatësia dhe mbështetja sociale. Është interesante se Finlanda është emëruar si vendi më i lumtur dhe kënaqësia e përgjithshme e jetës është më e lartë atje.

Ju hani shumë fruta dhe perime.

Një studim zbuloi se pjesëmarrësit që rritën konsumimin e frutave dhe perimeve nga 3-4 racione deri në 8 racione në ditë ishin më të lumtur se më parë. Sasia e lumturisë që ata morën ishte e barabartë me atë të gjetjes së një pune të re.

Tani ne duam të dimë prej teje, sa prej këtyre gjërave lidhen me ty, dhe cilat të duken të sakta…

/shkollaesuksesit.com