Në këtë 7 Mars, veç urimeve, mësuesit e shkollave të Tiranës morën edhe një letër falenderimi nga kryebashkiaku Erion Veliaj. Në mesazhin e tij, ai u shpreh mirënjohjen për punën dhe sakrificën e tyre në edukimin e brezit të ri.

 

“Përulem përpara jush, përpara përkushtimit tuaj! Ju nderoj për punën, lodhjen, mundin që ju takon ta mbani mbi supe dhe që e mbani me dinjitet, siç jam përulur gjithnjë, me nderim, edhe përpara mësuesve të mi, që më morën për dore dikur. Kësaj here, bashkë me nderimin, dua t’ju them se më keni në krah. Sepse janë të përbashkëta, siç është e arsyeshme, përpjekjet tona në rrugëtimin e formimit të qytetarëve të së nesërmes”, shkruan ai.

 

Teksa shpreh përkushtimin e Bashkisë së Tiranës, Veliaj siguron se, edhe pas 14 shkollave të reja që u hapën vitin që lamë pas, do të ndërtohen shkolla të tjera.

 

“Shumë prej jush kanë mundësinë e drejtpërdrejtë ta prekin përkushtimin tonë, mbështetjen tonë, punët që kemi bërë. Mund ta prekin te 14 shkollat e reja që hapëm përgjatë një viti. E dini mirë se sa hijshëm u qëndrojnë ato shkolla të reja e plot dritë emrave të Lasgush Poradecit, Qazim Turdiut, Vaçe Zelës, Kristo Frashërit, Hasan Voglit… E kemi bërë tashmë premtimin dhe do ta mbajmë: shumë shkolla të reja do të hapim në vijim. Të tjerë prej jush kanë mundësinë e drejtpërdrejtë të vërtetojnë se vëmendja jonë është e njëjta, si për shkollat e qendrës dhe ato të periferisë. Kuptohet nga shkollat “Feti Fanaj”, “Agron Hysenlliu”, “Myrvete Peza”, “Murat Toptani”. Për ne s’ka rëndësi “ku”, por “kujt” ia ofrojmë përkushtimin. Dhe ata janë nxënësit, të gjithë njëlloj të vlefshëm, si për ju, edhe për ne”, nënvizon ai.

 

Veliaj thotë se shkollat e reja sot janë dhe Qendra Komunitare në shërbim të komunitetit pas mësimit.

 

“Të gjithë bashkë keni mundësinë ta vërtetoni se shkollat e Tiranës nuk janë më godina, dyert e të cilave hapen në mëngjes e mbyllen me zilen e orës së fundit të mësimit. Shkollat, sot, janë Qendra Komunitare, ku koha e qëndrimit mbi libra vijon me veprimtari sportive, kulturore, shoqërore… ashtu siç është më e mira për nxënësit. Siç këshillonte Linkolni, i cili mëtonte që mësuesi t’i mësonte të birit jo vetëm librat, por edhe jetën”, shprehet kreu i Bashkisë.

 

Në mbyllje të letrës së tij, kryebashkiaku Veliaj i siguron mësuesit dhe mësueset e kryeqytetit se ai dhe Bashkia e Tiranës do të jenë gjithnjë në krah të tyre.

 

“Tashmë e dini se Tirana është Kryeqyteti Evropian i Rinisë. Qendër graviteti e atyre kryeqytetarëve që ende ju i mbani për dore për t’i udhëhequr nëpër rrugët më të mira, ku duhet të ecin. Ja pra, sa shumë arsye kam të këmbëngul se jemi një skuadër e me të njëjtin përkushtim shohim në të njëjtin drejtim. Të dashur mësues, E kujtoni mirë, me siguri, përgjërimin Linkolnit baba për kolegun tuaj. “Ai fëmijë është i vogël dhe i mirë, ai është biri im”, – i shkroi ai.

 

Unë do t’ia ndryshoj pak fjalët, por jo thelbin: Ata fëmijë janë të vegjël, të tjerë janë të rinj. Janë të mirë. Janë fëmijët tuaj, fëmijët tanë. Dhurojuni më të mirën! Mua, më keni në krah”, thekson Kryetari i Bashkisë së Tiranës.

 

Letra e plotë:

Të dashur mësues,

Teksa jam ulur t’ju shkruaj, më shfaqet letra e shumënjohur e Linkolnit.Ai i drejtohet mësuesit të papërcaktuar të të birit, që është në moshën për t’i hyrë aventurës më të jashtëzakonshme të jetës së një njeriu; një aventurë e panjohur, por e bukur dhe magjike.Djali im është ende i vogël, duhet edhe pak sa të vijë koha e t’jua dorëzoj, t’jua lë që ta merrni për dore e t’i mësoni gjërat që duhet të dijë, siç thoshte Linkolni, butësisht.Por, përpara se të vijë ajo kohë, kam të tjera gjëra për t’ju thënë, duke qenë se ju i keni marrë sakaq për dore nxënësit, që i kanë hyrë aventurës më të madhe të jetës.

 

Përulem përpara jush, përpara përkushtimit tuaj. Ju nderoj për punën, lodhjen, mundin që ju takon ta mbani mbi supe dhe që e mbani me dinjitet, siç jam përulur gjithnjë, me nderim, edhe përpara mësuesve të mi, që më morën për dore dikur. Kësaj here, bashkë me nderimin, dua t’ju them se më keni në krah. Sepse janë të përbashkëta, siç është e arsyeshme, përpjekjet tona në rrugëtimin e formimit të qytetarëve të së nesërmes.

 

Shumë prej jush kanë mundësinë e drejtpërdrejtë ta prekin përkushtimin tonë, mbështetjen tonë, punët që kemi bërë. Mund ta prekin te 14 shkollat e reja që hapëm përgjatë një viti. E dini mirë se sa hijshëm u qëndrojnë ato shkolla të reja e plot dritë emrave të Lasgush Poradecit, Qazim Turdiut, Vaçe Zelës, Kristo Frashërit, Hasan Voglit…E kemi bërë tashmë premtimin dhe do ta mbajmë: shumë shkolla të reja do të hapim në vijim.

 

Të tjerë prej jush kanë mundësinë e drejtpërdrejtë të vërtetojnë se vëmendja jonë është e njëjta, si për shkollat e qendrës dhe ato të periferisë. Kuptohet nga shkollat “Feti Fanaj”, “Agron Hysenlliu”, “Myrvete Peza”, “Murat Toptani”. Për ne s’ka rëndësi “ku”, por “kujt” ia ofrojmë përkushtimin. Dhe ata janë nxënësit, të gjithë njëlloj të vlefshëm, si për ju, edhe për ne.

 

Të gjithë bashkë keni mundësinë ta vërtetoni se shkollat e Tiranës nuk janë më godina, dyert e të cilave hapen në mëngjes e mbyllen me zilen e orës së fundit të mësimit. Shkollat, sot, janë Qendra Komunitare, ku koha e qëndrimit mbi libra vijon me veprimtari sportive, kulturore, shoqërore… ashtu siç është më e mira për nxënësit. Siç këshillonte Linkolni, i cili mëtonte që mësuesi t’i mësonte të birit jo vetëm librat, por edhe jetën.

 

Tashmë e dini se Tirana është Kryeqyteti Evropian i Rinisë. Qendër graviteti e atyre kryeqytetarëve që ende ju i mbani për dore për t’i udhëhequr nëpër rrugët më të mira, ku duhet të ecin. Ja pra, sa shumë arsye kam të këmbëngul se jemi një skuadër e me të njëjtin përkushtim shohim në të njëjtin drejtim.

 

Të dashur mësues,

E kujtoni mirë, me siguri, përgjërimin Linkolnit baba për kolegun tuaj. “Ai fëmijë është i vogël dhe i mirë, ai është biri im”, – i shkroi ai. Unë do t’ia ndryshoj pak fjalët, por jo thelbin:Ata fëmijë janë të vegjël, të tjerë janë të rinj. Janë të mirë. Janë fëmijët tuaj, fëmijët tanë.Dhurojuni më të mirën! Mua, më keni në krah.

Gëzuar 7 marsin!

Erion Veliaj