Skip to content

7 përfitimet e vërtetuara shëndetësore të çokollatës së zezë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Çokollata e zezë është e pasur me lëndë ushqyese që mund të ndikojnë pozitivisht në shëndet.

E bërë nga fara e pemës së kakaos, është një nga burimet më të mira të antioksidantëve që mund të gjeni. Studimet tregojnë se çokollata e zezë mund të përmirësojë shëndetin dhe të ulë rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Këtu janë 7 përfitimet shëndetësore të çokollatës së zezë ose kakaos që mbështeten nga shkenca:

Shumë ushqyese: Çokollata e zezë cilësore është e pasur me fibra, hekur, magnez, bakër, mangan dhe shumë minerale të tjera.

Burim i antioksidantëve: Kakao dhe çokollata e zezë kanë një shumëllojshmëri të antioksidantëve. Në fakt, ato kanë shumë më tepër se shumica e ushqimeve të tjera.

Mund të përmirësojë qarkullimin e gjakut dhe të ulë presionin e gjakut: Komponimet bioaktive në kakao mund të përmirësojnë rrjedhën e gjakut në arterie dhe të shkaktojnë një rënie të vogël, por statistikisht të rëndësishme të presionit të gjakut.

Mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve të zemrës: Studimet tregojnë një reduktim drastik të rrezikut të sëmundjeve të zemrës tek ata që konsumojnë më shumë çokollatë.

Mund të mbrojë lëkurën tuaj nga dielli: Studimet tregojnë se flavanolet nga kakaoja mund të përmirësojnë rrjedhjen e gjakut në lëkurë dhe ta mbrojnë atë nga dëmtimi i diellit.

Mund të përmirësojë funksionin e trurit: Kakao ose çokollata e zezë mund të përmirësojnë funksionin e trurit duke rritur rrjedhjen e gjakut. Ai gjithashtu përmban stimulues si kafeina dhe teobromina./ Healthline

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë