Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Ka shumë arsye pse disa njerëzve u mungon vetëbesimi dhe përvojat e kaluara janë një arsye.

Mënyra se si dikush është rritur dhe trajtuar kur ishte fëmijë mund të ndikojë në të gjithë qëndrimin e tyre në të ardhmen.

Gjithashtu, në kohën e sotme, marketingu i produktit synon t’i bëjë njerëzit të ndihen sikur u mungon diçka në mënyrë që t’i bindë të blejnë një produkt për të mbushur atë boshllëk.

Ne e kuptojmë se shumë njerëzit duhet të punojnë për besimin e tyre dhe ndoshta këto 8 këshilla do të jenë të dobishme për ju.

Përpiquni të injoroni bindjet tuaja kufizuese

Ndonjëherë njerëzit priren të përqendrohen në gjërat që mendojnë se janë të pamundura për ta dhe i lënë këto mendime t’i mbajnë ata poshtë me humorin. Ata pakësojnë aftësitë e tyre më shumë sesa mendojnë dhe e lënë negativitetin të rrjedhë në jetën e tyre.

Kur momente të tilla shfaqen para jush, ndryshoni këndvështrimin dhe thuajini vetes se mund ta provoni. Nuk ka turp të provosh dhe nëse ia del mbanë, do t’i dëshmosh vetes se asgjë nuk është e ndaluar për ty, për sa kohë që bën pak përpjekje për të.

Përballuni me frikën tuaj dhe fitoni kontrollin e jetës suaj

Kur e lëmë frikën të na pushtojë, ne priremi të humbasim kontrollin e jetës sonë dhe gjithashtu të humbasim besimin tonë. Pra, në vend që t’i dorëzohemi frikës sonë më të madhe, ne mund të vendosim ta shikojmë atë drejt e në sy.

Është e vetmja mënyrë për t’i pushtuar dhe për t’i lënë pas një herë e përgjithmonë. Është një fitore personale që na tregon se si mund të kemi kontrollin e jetës sonë pa marrë parasysh çfarë.

Mos e krahasoni veten me të tjerët

Në një studim të vitit 2018, studiuesit zbuluan se njerëzit që e krahasojnë veten me njerëzit në mediat sociale ndjejnë shumë zili. Dhe duke qenë se ndiheshin ziliqarë ndaj njerëzve të tjerë, ata gjithashtu ndiheshin tmerrshëm për veten e tyre.

Për ta mposhtur këtë ndjesi, duhet t’i kujtoni gjithmonë vetes sukseset tuaja në jetë dhe gjërat që keni arritur deri më tani. Ajo që shihni në internet nuk është gjithmonë e saktë dhe ju duhet ta mbani atë në mendjen tuaj.

Jini të sigurt

Stresi dhe mungesa e vetëvlerësimit është ajo që shpesh i bën njerëzit të kenë mungesë sigurie në aktivitetet e tyre të përditshme. Por kjo është një aftësi shumë e rëndësishme komunikimi që i bën të tjerët t’ju respektojnë dhe tregon se jeni gjithmonë në mbrojtje të të drejtave tuaja.

Mënyra se si qëndroni dhe mënyra se si i shprehni fjalët tuaja luan një rol të madh në dëgjimin dhe respektimin e mendimit tuaj. Ju nuk duhet të jeni të turpshëm kur kërkoni të drejtat tuaja themelore.

Kujdesuni për mendjen dhe trupin tuaj

Ka katër gjëra për të cilat truri dhe trupi juaj kanë nevojë për të përmbushur aftësitë e tyre më të larta: dietë e mirë, stërvitje, gjumë dhe meditim. Dhe këto janë gjithashtu aktivitete që ju ndihmojnë të rrisni vetëbesimin dhe të dukeni më të sigurt në shoqëri. Të katër këto aktivitete janë vërtetuar se rrisin vetëvlerësimin dhe besimin, duke ju dhënë një qëndrim më pozitiv.

Mos kini frikë të merrni meritat për arritjet tuaja

Disa njerëz kanë frikë se mburrja për arritjet e tyre do t’i bëjë ata të duken arrogantë dhe kryelartë. Por, kjo është e rreme, pasi t’i bëni të ditur shefave tuaj se diçka që keni bërë çoi në diçka të mrekullueshme mund të jetë shumë e dobishme për ju. Jo vetëm kaq, por do të ndiheni mirë edhe me veten duke e ditur se puna juaj e mirë njihet nga ata që kanë më shumë rëndësi. Sigurisht, duhet të siguroheni që të përdorni gjuhën dhe qëndrimin e duhur.

Përdorni fuqinë e kontaktit me sy

Nëse kjo është e vështirë për ju, mund të filloni me një raport 80/20 dhe të përqendroheni në sytë e tyre në 80% të kohës dhe në diçka tjetër në 20% të kohës. Mund të jetë e vështirë në fillim, por me kalimin e kohës do të vini re se nivelet tuaja të besimit do të rriten. Do të vini re gjithashtu se marrëdhëniet tuaja do të bëhen më të forta dhe do të zgjasin më shumë.

Mësoni një aftësi të re

Askush nuk di gjithçka dhe askush nuk është i përsosur në atë që di tashmë, që do të thotë se rritja është gjithmonë një opsion. Ju mund t’u drejtoheni podkasteve dhe librave të mentorimit për frymëzim dhe të filloni të punoni në aftësitë tuaja.

Ndërsa njohuritë tuaja vazhdojnë të rriten, do të shihni se vetëbesimi juaj gjithashtu ngrihet në qiell në mënyrën më të mirë të mundshme. Plotësimi i boshllëqeve që ndjeni se keni nuk do t’ju ndërtojë vetëm në sytë tuaj, por edhe në sytë e të tjerëve.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë